Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fuzuliden, fuzulinin, sözleri, üzerine

Fuzuli'nin Sözleri - Fuzuliden Ask Üzerine

Eski 12-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fuzulinin Sözleri - Fuzuliden Ask Sözleri - Fuzuliden Sözler

Mecnun?a demişler, ?Yahu bu kadar övdüğün, senin Leyla?n da pek güzel bir şey değilmiş!? Mecnun gülmüş, ?Sen onu benim gözümle bir görebilsen!? demiş

Aşiyan-i mürg-i dil zülf-i perişanındadır

Kanda olsam ey peri gönlüm senin yanındadır

Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib

Kılma derman kim helakim zehri dermanındadır

Çekme damen naz edip üftadelerden vehm kıl

Göklere açılmasın eller ki damanındadır

Bes ki hicranındadır hasiyyet-i kat'-i hayat

Ol hayat ehline hayranem ki hicranındadır

Ey Fuzuli şem'-veş mutlak açılmaz yanmadan

Tablar kim sünbül rişte-i canındadır

FUZULI

Gönül kuşum dağınık saçların arasında yuva kurdu ey sevgili! Artı nerde olursam olayım veya iki elim kanda da olsa gönlüm senin yanındadır

Aşk derdiyle başım pek hoş benim ey tabib, bırak bana ilaç vermeyi Bana derman vermeye ki, senin dermenın beni helak edecek zehrin ta kendisidir

Ey sevgili naz edip düşkün aşıklardan eteğini çekme Eteğine yapışan ellerin (sen eteğini çevirince) göklere açılmasından (dua eder gibi) sakın!

Senin ayrılığında, hayatı sona erdirme özelliği gizlidir, ayrılığın ölüm demektir Senden ayrı düşüp de hala yaşayanlara hayranım

Ey Fuzuli! Sevgilini saçının büklümü sen can ipliğine bağlıdır Sen mum gibi yanmadan o büklümler açılvermez

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com