Baş Harflerinden İsim Oluşan Şiirler |
12-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baş Harflerinden İsim Oluşan ŞiirlerBaş Harflerinden İsim Oluşan Şiirler Akrostiş Şiir - Akrostiş Şiir Örnekleri - Akrostiş Şiir Yazma Tekniği Akrostiş, bir şiirde dizelerin ilk harflerinin yukarıdan aşağıya doğru sıralandığında anlamlı bir sözcük meydana getirmesidirDivan edebiyatında akrostişe muvaşşah ya da istihrac denir Eski Yunan ve Latin edebiyatında akrostiş ?üç dize? anlamına gelir Örnekler Ağlıyorum her gece Yalvarıyorum sana sedece Kahroluyorum seni düşündüğümde Umursamıyorsun sen beni Talihsiz kaderime isyan ediyorum her gece Gülücükler yakışıyor yüzüne Üzülme sen sadece Lütfen mutlu olalım hep seninle Tarihe karışalım bizde Evlenip mutlu olalım ikimizde Nedersin bu sevgiye C enneti anlatan bir hayal,bir düş E stikçe okşayan rügar gibisin M asumca bir bakış,tatlı bir gülüş R uhuma ruh katan melek gibisin E y gözümün nuru,sen herşeyimsin M utluluk sarar dört bir yanımı E llerin ellerime değince L a mekanda buldum ben seninle aşkı İ smini saklıyorum kalbimde S evdan bir kıvılcım oldu bende S evdanı dağlara haykırsam dağ yerinde durur mu I rmaklar kurusa da benim gözyaşlarım kurur mu L eylayı sende buldum, bir divane Mecnun bu A şkından çöllere düştüm , sensiz hayat olur mu H atırlıyor musun sevgilim, o güzel mavi günleri Ü şüyorum,yanlızım çünkü bende bıraktın hüzünleri S eni seninle yaşayamadım, yarım kaldım bebeğim E llerini tutmak , gözlerine bakmaktı tek isteğim Y anlızlığın zehirli okları saplanmış bedenime İ çimde bir boşluk,karanlığın sessizliğiyle N erde olursan ol bebeğim, bu yüreğim hep seninle Z arafet, güzellik, hayat hep sende U mudu, mutluluğu, tattım sayende H er şey de sen varsın, her şey de sende A nlatılmaz ki bu sevda, öyle sözlerle L eyla?dan Mecnun?dan beteriz senle G üneşten damlayan ışık gibisin İ çimde bir nefes,bir düş gibisin, Z or olur sensizlik sende bilirsin E şsizsin,tatlısın çokta güzelsin, M ahşerde bile sen,tek sevdiğimsin Y üzümde yokluğunun acı izleri U muda ekledim çaresizliği, N e seni unutabilirim,ne sensizliği U puzun gecelerde anıp ismini S aklayıp,kalbime gömdüm resmini K albimin çarpışını hissedebiliyorum seninle Ü züntüm derdim herbişeyim sensin B ir tek seni sevdim bu dünyada R üzgarım gibi esiyosun her gün doğuşunda A şkımın ellerinden tuttuğu sensin S eni yazmışım kalbimin sayfalarına E llerim seni arar,gözlerim seni M asmavi düşleri sürsem koynuna, İ mrenir ay, güneş, senin ruhuna H erşeyden vazgeçtim bu aşk uğruna E n güzel düşlerimde umudumsun sen D enizler misali uzak olsanda A ynaya yansıyan gururumsun sen T eninin kokusuydu beni benden alan U nuttum seni dersem,inan bana yalan B edenimin her zerresi haykırıyor seni her an A şkımın tek hatırası,senden bana kalan H er yeni güne başlangıcımsın A vucumda dinmeyen yaz sıcağımsın V azgeçemem senden canım, kanımsın V uruldum aşkına, deliye döndüm, A nla birtanem sen, tek ilacımsın Y aşayan umutlarım ellerimde yok oluyor A ğlasam bu dünyada kimse duymuyor G özlerimdeki yaşları silebilirmisin bilmiyorum ama M utluluk bu kadar mı zor olur U mutsuzluk bu kadar mı acı verir bana R üyalarımdaki mutluluğa gidiyorum artık ! D üşündüğüm herşeyde biraz sen varsın A şkı tanıdıysan eğer, beni anlarsın M eyler bile çare değil, sensizken bedenime L anetler yağdırdımda hergün kendi kendime, A nlatmak mümkün olmadı,yokluğunu kalbime S ensiz bende bir damla uyku yok E limi tut ki uyuyayım D ünya dönsün sen yanımda kal A skımla mutlu olayım B ir içim su gözlerin U grana ölmek gelir R ock mak bos iş Ç am içinde koşmak gelir İ mrenmek güzeldir seni N adir yaratıksın tapmak gelir Gül gülyüzünde güller açsın Ümidin hiç eksilmesin hep artsın Lokum gibi derler ya öyle olsun hayatın Şansın hep yanıbaşın da olsun Allah?ım sana mutluluk sunsun Hayatında olmasını istediğin her şey seni bulsun? Tak güzel gülüşünü yüzüne Umudunu da yerleştir içine Bakışların yine her zaman ki gibi olsun Allah?ım sana mutluluk sunsun FiraRİ sevdam neredesin sen Allahtan kork üzülürmü böyle seven Gittin yerler çokmu uzak sanki Ellerim özledi seni dön hadi? O gün hani yüzüme güldüğün gün Gülüşünle kalbimi çaldığın o gün Ümitsizce seni sevdiğim gün Nasılda bağlandım o gün ben sana Zaman su gibi akıp gitti Aklımdan bir an çıkmadın bu gün ki gibi Firar etti aklım gelmedi geri Ellerim yüzüme bekledim hep Rahatı iyi heralde aklım hala geri gelmedi? Bir sen varsın yok başka kimse İllaki sen olacaksın olmazsın başka hiç kimse Lavanta kokuları saç yine hayatıma Hislerimi anla bırakma ortada Anladın değil mi sana olan sevgimin yüceliğini Nasıl anlamayasın anlaşılmayacak gibi değil ki? Nasıl hasretin acıtıyor canımı anlatamam Ellerim ellerinden uzak boşlukta sanki Jilet gibi kesiliyor uykularımı düşünceler Leylak kokun geliyor aklıma uyanıyorum Anlamıyorum bir sevda bu kadar mı can yakar yarabbim Bir sevdayı anlatmaya çalışır olmuş şimdilerde sözlerim Uzun bir seferden dönüyor, yorgun, kimsesiz, yaşlı gözlerim Kimsesizliğin adı olmuş sevdam, sevdana kelepçeli ellerim Ey gök şahidim ol, bir gün elbet elbet uyanacaktır sana hayallerim Takvimsiz bir sabah,güneşsiz bir gün ve ve üzerine ettiğim yeminlerim Özüm sensin yüreğim sen Zihnim sensin aklım başım sen Lakin bende de var sana ait birşeyler En güzeli o narin ve sıcak gülüşler Melek gibi bakışlar ve tabiiki gözler Tüm kelimeler anlamsız senin yanında Uzun uzun şiirler yazmalı anlamsız Ğ harfi ile başlamalı, X olmalı sonunda Çelişki dolu, devrik cümleler, saçma sapan benzetmeler En iyisi şiir yazmamak, çünkü dedik ya anlamsız Dolaştım diyar diyar aşkı bulmaya Umudum oldun en umutsuz anımda Yıllardır hasretle beklediğim aşkı Gördüm gözlerindeki o parıltıda Unutma yaşayamam artık sensiz bu diyarda Seni ilk gördüğüm anda başladım sevmeye Eksiksiz bir tutkuydu sana duyduğum Limanlarım artık ıssız değildi Mimarı sensin bu sevdamın Ayrılamam senden anlamısın hayatın G ökyüzüne yazmıştım adını ilkin,en parlak yıldızlarla Ü zerine serpiştirdim kalbimden küçük kırıntılar L acivert akşamları boyadım bembeyaz hayalinle bir uçtan biruca Ç izemediğim kalp sızımsın benim, buram buram sevda kokan İ çimdeki aşk şarkımsın, hasret yüklü kasım gecelerine inat N asıl olursa olsun,ama sensiz olmasın hayat |
|