Pamuk Pizza |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pamuk PizzaÇoktandır görüşemiyoruzBu aralar yine benim üzerimde bir ağırlık ki sormayın gitsinBilgisayarın başına tarif eklemek için oturuyorumBir iki uğraşınca uykum gelip kalkıyorumBenim canlarım,takipçilerim,arkadaşlarım bekliyor biliyorum ama yinede olmuyorNeyse elbet geçerBugün sizlere çok güzel bir tarif vermek istiyorumAslında yabancı değil bildiğiniz arşivde olan bir tarif ama değişik versiyonuAdı niye pamuk pizza diye sorarsanızPamuk poğaçanın hamurundan yapıldığı için adını pamuk pizza koydum ))) Şimdi gelelim tarife pişerken ki evi saran kokuyu anlatmam mümkün değil ama lezzetini anlatabilirimNasıl mı ? MALZEMELER: 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak süt 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak su 1 su bardağı sıvıyağ 1 küçük çay bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaşmaya alabildiği kadar un İÇ MALZEMESİ: Beyaz peynir domates biber varsa sucuk ÜZERİ İÇİN: 2 yumurta sarısı *Bütün sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp şekerini ve tuzunu ekleyelim *Sütten biraz ayırıp mayamızı kabartalım *Sonra unumuzu ekleyip mayayı üzerine dökelim ve alabildiği kadar unla çok yumuşak bir şekilde hamurumuzu yoğuralım *Hamurumurumuz ne kadar yumuşak olursa o kadar pamuk olur *Mayalanan hamurumuzu açma şeklinde yapıp üzerine yumurta sarısını sürelim ve iç malzemelerini üzerine yerleştirelim *Sonra 15 dakika kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyip fırına sürelim *Pişince fırından çıkarıp üzerine sofra bezi örtelim ve biraz dinlendirelim *Sonrası malumHemen bir çay ))demleyip mideye indirelim |
|