Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
catherine, howard

Catherine Howard

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Catherine Howard

Catherine Howard (1520/1535 arası-13 Şubat 1542) İngiltere Kraliçesi ve VIIHenry'nin 5karısı Lord Edmund Howard ve Joyce Culpeper'in kızıdır VIII Henry'nin 2 karısı Anne Boleyn'in kuzenidir 28 Temmuz 1540 ile 13 Şubat 1542 yılları arasında İngiltere Kraliçesi oldu Hakkında ihanet dedikoduları çıkınca yargılandı ve idam edildi

İlk Yılları
Catherine Lord Edward Howard ve karısı Joyce Culpepper'in kızı, Thomas Howard'ın yeğeniydiVIIHenry'nin ikinci karısı Anne Boleyn'in ise kuzeniydi Saraya Cleves'li Anne'in nedimesi olarak girdi Annesi o çok küçükken ölünce bakımını üvey büyükannesi üstlendi 14 yaşına kadar onun yanında kaldı 15 yaşındayken amcasının etkisiyle Cleves'li Anne'e nedime olduKral Cleves'li Anne'den boşanınca aralarındaki 38 yaş farkına rağmen evlendiler

İngiltere Kraliçeliği
VIIHenry,Cleves'li Anne ile boşandıktan sonra - Anne Boleyn'e benzeyen- Catherine ile evlendi Daha sonraki iki yılında kraliçenin kuzeni Thomas Culpepper ile ilişkisi olduğuna dair dedikodular çıktı Kardeşi Anne Boleyn ile olan ensest ilişkisi dolayısıyla idam edilen George Boleyn'in karısı Jane Parker'ın gözetmenliği altında kuzeni ile buluştuğu konuşulmaya başlandı Dedikoduların doğrulanmasının ardından duruşma bile yapılmadan Catherine, Jane Parker ve Culpepper ile birlikte idam edildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com