Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elizabeth, yorklu

Yorklu Elizabeth

Eski 11-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yorklu Elizabeth

Elizabeth of York (d11 Şubat 1466 - ö11 Şubat 1503) IV Edward ve Elizabeth Woodville'ın kızı, V Edward'ın kızkardeşidir Doğduğunda İngiltere Prensesidir fakat sonra tahta amcası IIIRichard çıkınca bu unvanı yok olmuştur İngiltere Krallarının kardeşi, kızı, karısı, annesi olması özelliğini taşır

NOT: Kardeşi V Edward'ın ölmesi durumunda tahta amcası olan IIIRichard çıkmıştır Elizabeth in kraliçe olabilme umuduyla birlikte amcası olan IIIRichard la evlenme durumu olduğu iddia edilmektedir Fakat daha sonra IIIRichard VII Henry tarafından tahtan indirildi Bunun üzerine Elizabeth, 1486'da VII Henry le evlendirildi ve İngiltere Kraliçesi oldu

Çocukları
VIIIHenry'nin annesidir En büyük kızı Margaret, İskoçya Kralı IV James ile evlendi ve İskoçya Kraliçesi oldu Margaret V James'in annesi ve I Elizabeth'in idam ettiği İskoçya Kraliçesi Mary Stuart'ın büyükannesidir Küçük kızı Mary, Fransa Kralı XII Louis ile evlendi Fransa Kraliçesi oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com