Alem-i Sır / Şiirleri! |
11-01-2012 | #1 |
Alem-i Sır
|
Alem-i Sır / Şiirleri!ALEM-İ SIR * * * Alem-i Sır Âlemdedir Lecm adında Âlemdir Ellen tutulmaz yerdir Mahra ile Mahirdir İşte o Alem-i Sır dır Size yazar şiirler Ikmar ânını bekler Rah içinde neyler Alem-i Sır Sade bir teşekkür ister! Lecm: Şahmed-ül arzdan büyük bir tepenin adı Mahir: Becerikli, hünerli, san'atkâr Mahra:Değerli ve itibarlı insan Uygun, münâsib ve elverişli şey Ikmar: Ayın doğmasını bekleme Rah: (Farsça) Zan, sanma Kaygı, keder
11-01-2012 | #2 |
Alem-i Sır
|
Cevap : Alem-i Sır / Şiirleri!AŞK YOLCULUĞU!
Yar bir tren gibidir Sevgisi olan yar… Alır içine götürür O yol ray yolu… Denen sevgi yolu Ne emeklerle dolu Ray, tren, yar… Üçü bir arada olur Âlem-i Aşk yolculuğu! Alem-i Sır |
Cevap : Alem-i Sır / Şiirleri! |
11-01-2012 | #3 |
Alem-i Sır
|
Cevap : Alem-i Sır / Şiirleri!…virane bana! * * *Yanar gönlüm aşk ile! Sönmez artık ne çâre Ocağı gönlüm oldu Yanıyorum bî-çare! Ocaktaki kazanda İçinde kaynayanda Ateş olan odunda Aşktır yakan onu da! Gönlümdeki ocak da Aşk ateşi yanarsa Bu dünyada ve varsa Her şey virâne bana! Alem-i Sır Ne çare: Çaresi yok, elden bir şey gelmez Ne çare ki, onu durdurmamız mümkün değil Bî-çare: (Farsça) Çaresiz Zavallı Şaşkın Virâne: yıkılmış ya da çok harap olmuş yapı Yıkılmış ya da yanmış olan yapılardan geriye kalan, yıkıntı, ören Ören: Eski yapı veya şehir kalıntısı, harabe, virane |
11-01-2012 | #4 |
Alem-i Sır
|
Cevap : Alem-i Sır / Şiirleri!Sevgiden Doğan AŞK!
Sen; sevmek nedir, bilir misin? Sev!demek, bir emektir! Gönülden bağlanıp hissetmektir İki kalp atar; “Sev=Mek” tir! Sevip de, sevildikten sonra İki kalp bir bedende… Onlarda, birleşirler ya! Bir “AŞK” doğar onlara! O “AŞK” gönüllerde birleşir Yer eder ve kilitlenir! Hiç bir şey, o kilidi açamaz ki, Sevgi, onun annesidir! Âlem-i dünyada, severek “AŞK” kı, elde edebilmek Dünya hayatının sonudur, bilmek! Bur da “AŞK” öbür âlemde, birleşmek! İki âşığın, ne mutlu birlikte ölmesi Biri ölürken, ötekinin görmesi Kalbinin o an, kilitlenmesi Ömrü kısalır, ona gitmesi! Nasıl ki, anne sever evlâdını Onun için her an, verir canını Sevip âşık olan bilir, o anı! Hiçbir evlât alamaz, bunun tadını! İşte, “AŞK” böyledir, budur Onun annesi, sevgi olur Sevip de, âşık olanlar Sanki anne ile baba olurlar! Alem-i Sır |
11-01-2012 | #5 |
Alem-i Sır
|
Cevap : Alem-i Sır / Şiirleri!OLSUN
Uyumadan bir gece Yaşasak bin bir gece Seninle ben sadece Sabah etsek birlikte Göz göze ışık olsun Gecemiz aydın olsun Gel gönül dünyamıza Sevgi ve aşkımıza Girsin o kanımıza Hayat ol canımıza Göz göze ışık olsun Gecemiz aydın olsun Kapansın tüm kapılar Kalsın orada anılar Olmadan ayrılıklar Birlikte yaşasınlar Göz göze ışık olsun Gecemiz aydın olsun Her anı yenilensin Sen benim benimlesin Gönlümün içindesin Aşkımsın sevgilimsin Alem-i Sır |
11-04-2012 | #6 |
Alem-i Sır
|
Cevap : Alem-i Sır / Şiirleri!Duygular Bulgular Olgular Karşıtı Sonuçlar!
Ben seni çok iyi anlıyorum da, Sen beni, anlayabiliyor musun, acaba? Yoksa ben mi anlatamıyorum sana, İçimdeki o duygularımı, acaba? Kime diyorsun sen bunları, be âşık! Kiminle konuşuyorsun, bunlar karmakarışık! Ah bu duygular, nereden ve nasıl oluşurlar? Her canlının duygusu var mıdır, nasıldırlar? Bazen o duygularımız, bizi fethederler Bazen de, bizi o duygular mahvederler Kime diyorsun sen bunları, be âşık! Kiminle konuşuyorsun, bunlar karmakarışık! Kalbim öyle çarpıyor ki, kan beynime vuruyor Gözlerim kararıyor, başım dönüyor Sanki bambaşka bir âlemden, çağrı geliyor Ben, beni kaybedip gidiyorum, nereye bilinmiyor! Kime diyorsun sen bunları, be âşık! Kiminle konuşuyorsun, bunlar karmakarışık! İki âlem arasında bir yer, istekle gidilmiyor Gidilse bile, giden de asla keşfedemiyor Beden nasıl, bilinç nasıl, zihin ne oluyor Merak eylediğim ise; bana o an ne oluyor? Kime diyorsun sen bunları, be âşık! Kiminle konuşuyorsun, bunlar karmakarışık! Alem-i Sır der; ey âşık, bunlar senin duyguların Diyecek, sohbet edecek, var mı bulguların? Var olduğu halde, ortaya çıkarabilecek olguların Yoksa katlanacaksın artık, karşıtı sonuçların! Alem-i Sır |
11-25-2012 | #7 |
Alem-i Sır
|
Cevap : Alem-i Sır / Şiirleri!…olmak isterdim! Unut beni benden kalanları, diyorsun Nasıl unutayım, bunu benden mi istiyorsun Olsun bir tesellidir yine unut, diyorsun Unutmakla mı, teselli bulurum zannediyorsun Tüm kalanları bir kadeh şarap gibi nasıl içerim İçip de kendimi nasıl sarhoş ederim Zaten bir şarap gibi bu isteklerin Delicesine sarhoş, deli divane olan benim Bu şarabı böyle değil de… Âşık-ı Didâr-ı Pâkımda Güzel bir anımda Paki ‘’Âlem-i Gönül’’ dünyamızda Seninle bir olduğumuzda Aşkımızın sarhoşu olmak isterdim! Alem-i Sır * * * Didar: Farsça / Mülakat, görüş Görünme Yüz Çehre Görüş kuvveti, göz Açık, meydanda Pak: Farsça / Temiz, saf, katıksız Hep, Tamam, mübarek |
|