Paulo Coelho Kimdir Hayatı |
11-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Paulo Coelho Kimdir HayatıPaulo Coelho Biyografisi Paulo Coelho hakkında bilgi Paulo Coelho 24 Ağustos 1947 tarihinde Rio de Janerio-Brezilya'da dünyaya geldiYazarlığa başlamadan önce ülkesinde tanınan bir şarkı sözü yazarı olan Paulo Coelho bir süre gazetecilik de yaptı 1986 yılında Hıristiyanların Batı Avrupa'dan başlayıp İspanya'da Santiago de Compostela kentinde sona eren geleneksel hac yolculuğunu yaptı 1988 yılında yayınlanan romanı Simyacı, Coelho'yu en çok okunan çağdaş yazarlardan biri yaptı Coelho, UNESCO'nun Kültürlerarası Diyaloglar programında danışman olarak görev yapmaktadır Paulo Coelho Enstitüsü'nü kurmuştur Bu enstitü ülkesindeki yoksul çocuk ve yaşlılara yardım etmektedir Yazar 2002 yılında Brezilya Edebiyat Akademisi'ne kabul edildi Paulo Coelho Türkçe'ye Çevrilmiş Eserleri Elif Beşinci Dağ Işığın Savaşçısının Elkitabı On Bir Dakika Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum ve Ağladım Simyacı Şeytan ve Genç Kadın Veronika Ölmek İstiyor Zahir Hac Portobello Cadısı Kazanan Yalnızdır Brida kaynak: vikipedi |
|