Abdürrahim Karakoç'un Özgeçmişi |
11-08-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Abdürrahim Karakoç'un ÖzgeçmişiAbdürrahim Karakoç'un özgeçmişi hayatı eserleri Abdürrahim Karakoç'un oğlu Türk İslam Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının bugün hayatını kaybettiğini söyledi Abdürrahim Karakoç kimdir özgeçmişi 7 Nisan 1932 yılında Kahramanmaraş'ta doğan Abdürrahim Karakoç'un şiir merakı küçük yaşlardan gelmektedir Şiire merakının bir sebebi de ailesinde dedesi, babası ve kardeşlerinin şair olmasıdır İlk yazdığı şiirleri 2 kitap olacak hacimde iken beğenmeyip yaktı ve 1958 yılından itibaren yazdıklarını 1964 yılında Hasana Mektuplar adı altında kitap haline getirdi 1958 yılında bulunduğu kasabada belediye mesul muhasibi olarak memuriyete girdi ve 1981 Mart ayında emekli oldu Şiirlerinde esas unsur olarak insanı ele alan şair, şiirleri yüzünden otuza yakın mahkemeye verildi fakat hepsinden beraat etti 1985 yılından beri gazetecilik yapan Karakoç, bir ara politikaya girdi ve ayrıldı Niçin girip, niçin ayrıldığını bir röportajda şöyle cevaplandırdı: 'Allah rızası için girmiştim, Allah rızası için ayrıldım' 30 yılı aşkın bir zaman içinde kitapları baskı üstüne baskı yenilemektedir Bilhassa VUR EMRI adlı kitap günümüz şairlerinin hiç birisine nasip olmayan kabulü görmüştür Yazdığı şiirilerden bazıları bestelenerek birçok sanatçı tarafından seslendirilen Karakoç'un bestelenen eserlerinden ''Mihriban'', unutulmaz türküler arasında yerini aldı ''Yasaklı Rüyalar'', ''Gerdanlık-I-II-III'', ''Parmak İzi'' adlı kitapları bulunan ünlü şairin ''Çobandan Mektuplar'' adlı denemesi de basıldı Ünlü şair ve yazar Karakoç'un eserleri şunlardır, Şiirleri: Hasan'a Mektuplar (1965), Hasan'a Mektuplar ve Haberler Bülteni (1967), El Kulakta (1969), Bütün Şiirleri (1973), Vur Emri (1975), Kan Yazısı (1978), Şiirler (1981), Suları Islatamadım (1988), Dosta Doğru (1988), Gökçekimi (1991) Yazıları: Düşünce Yazıları (1990), Beşinci Mevsim (1990) Abdurrahim Karakoç, evli ve 3 çocuk babasıydı Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde akciğer enfeksiyonundan uzun zamandır tedavi gören 80 yaşındaki Şair ve yazar Abdurrahim Karakoç bugün saat 1315 sıralarında kaldığı yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti Karakoç, Ocak ayından bu yana önce Selçuk Üniversitesi, ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde akciğer enfeksiyonu tedavisi görüyordu |
|