Aşık Veysel - Albüm - 2009 |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşık Veysel - Albüm - 2009Aşık Veysel - Albüm Albüm Hakkında: TRT ve Kalan Müzik işbirliğiyle hazırlanan bir diğer çalışma olan ve 2 CD’den oluşan Âşık Veysel albümü de DVD ile birlikte piyasaya sunulan bir başka çalışma Albümde, TRT arşivinde bulunan Âşık Veysel kayıtları, Kalan Müzik tarafından seçilip, temizlenmiş ve albüm olarak hazırlanmış şekilde yayınlanıyor Albümün ilk CD’si, ustanın kendi eserlerinden oluşuyor İkinci CD ise, Âşık Veysel’in kendinden önce yaşamış olan ustaların eserlerini yorumladığı kayıtlardan oluşuyor Usta âşığın 20 Mart 2009’da 36 ölüm yıldönümü anısına hazırlanan DVD ve CD’lerin yanı sıra yeni yapımların yayını, TRT ve Kalan Müzik işbirliğinin diğer çalışmalarıyla sürdürülecek… Parça Listesi: CD 1: Ben Giderim Adım Kalır Anlatamam Derdimi Bir Kökte Uzamış Bir küçük Dünyam Var Bir Ulu Ağaçtan Bizim Elin Menevşesi Esti Bahar yeli Gonca Gülün Kokusuna Göz Gezdirdim İzi Kayıp Kendi Gizli Kızılırmak Seni Seni Saklarım Gözümde Güzelliğini Sen Bir Ceylan Olsan Uzun İnce Bir Yoldayım CD 2: Ne Haldeyim Ala Gözün Süzenler Ağgül Seni Camekanda Görmüşler Ne Ötersin Dertli Dertli Aras Kenarının Şu Karşıki Karlı Dağlar Ben Razı Değilem Seher Vakti Çiğdem Der Ki Eğer Benimle Gitmek İstersen Emir Hak Bizleri Dil Dolandırır Salına Salına Gelen Yiğitler Silkinip |
|