Önce Sabır, Sonra Yine Sabır |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Önce Sabır, Sonra Yine SabırÖnce sabır, sonra yine sabır Alim olsun cahil olsun, her müminin en büyük hedefi, kalbini temizleyip Yüce Allah'ın sevgisine ulaşmaktır Bunun için her çareye başvurmalı, sabretmelidir İmam Gazalî rh a'in naklettiğine göre, Ebu İshak el- İsferâyinî şöyle demiştir: “Otuz sene boyunca Allahu Tealâ'nın bana nasuh tevbesi nasip etmesi için dua ettim, sonunda nasip oldu Kendi kendime, Subhanallah ! Bir hacetim için Allahu Tealâ'ya otuz sene dua ettim İsteğim yeni kabul edildi' dedim O sırada bir rüya gördüm Rüyamda birisi şöyle diyordu: Bu işe hayret mi ediyorsun? Sen Allahu Tealâ'dan ne istediğini biliyor musun? Tevbe ile Yüce Allah'ın seni sevmesini istiyorsun Şüphesiz Allah, çokça tevbe edenleri ve güzelce temizlenenleri sever' ayetini işitmedin mi? Bu basit bir hacet midir?” Bu nakilden sonra İmam Gazalî rh a diyor ki: “Şu büyüklerin güzel haline, kalplerinin ıslahı ve ihyası için gösterdikleri gayrete ve ahiretlerine azık hazırlamak için çektikleri zahmete bak!” (Minhâcü'l-Âbidîn) ALINTI-akrep1 |
|