Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuklar, mektup, sahabeye, sevdikleri, yazan

En Sevdikleri Sahabeye Mektup Yazan Çocuklar

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

En Sevdikleri Sahabeye Mektup Yazan Çocuklar

En sevdikleri sahabeye mektup yazan çocuklar

"365 Günde Peygamberimin Arkadaşları" kitabını okuyan 1400 çocuk, en sevdiği sahabeye mektup yazdı En büyüğü 13 yaşında olan çocukların kaleme aldığı mektuplar şaşırtıcı derecede güzel O sebeple Timaş Yayınları, ilk 77 mektubu nisanda kitap olarak yayınlıyor

'Demek çocuklar sadece televizyon izleyen, dondurma-çikolata diye ağlayan, derslerinden başka bir şey düşünmemesi gereken varlıklar değilmiş' diyor Şevket Seha Topçu 10 yaşındaki Şevket'in, kendisiyle aynı yaşta iken Müslüman olan Hz Ali'ye yazdığı mektubunda geçiyor bu sözler Osmaniyeli Şevket, Timaş Yayınları'nın "En Sevdiğim Sahabe" mektup yarışmasına katılan 1400 çocuktan yalnızca biri "365 Günde Peygamberimin Arkadaşları" kitabını okuyan bu çocuklar en sevdikleri sahabeye mektup yazdı Jürinin seçtiği ilk 77 mektup kitap olarak yayınlanacak

Samimi ve yaşlarından beklenmeyecek kadar –en büyüğü 13 yaşında- başarılı bir üslupla yazılan mektupları okuduğunuzda gözleriniz dolacak Hele ilk 12 mektup Önümüzdeki nisan ayı başında raflarda yerini alacak olan kitap için Timaş Çocuk'un yayın yönetmeni Nefise Atçakarlar, "Çocukların metinleri orijinal halleriyle yer alacak Mektupların fotoğrafını da koyacağız Bu kitap bizim için de ilk olacak" diyor Dereceye girenlerin ortak özelliği iyi kitap okuru olmaları

Mektupları okuyunca birçok kişi gibi "yardım almadan yazmamışlardır" diye düşünebilirsiniz Fakat çocuklarla tanışmanız ve bir süre konuşmanız bu görüşümüzün değişmesi için yeterli Ödül töreninden sonra İstanbul'daki finalistlerle görüştük

Adıyaman Bes-ni'den mektup gönderen Muhammet Tâhâ 4 sınıfa gidiyor Babası okul müdürü, annesi ise ev hanımı İstanbul'a ilk defa tören için gelmiş Müzeleri gezmek ve uçağa binmek onu çok mutlu etmiş Meraklı, heyecanlı, kendinden emin ve neyi nasıl ifade edeceğini çok iyi biliyor Hiperaktif ama soruları sonuna kadar dinliyor, bir çırpıda zekice cevaplıyor Muhammet Tâhâ, mektubunu Hz Zeyd'e yazmış Bu sahabeyi tercih etmesinin sebebini şöyle açıklıyor: "Çünkü Hz Zeyd köleymiş, hiç düşünülmeyenmiş Ama Hz Muhammet ve eşi Hz Hatice ona çok iyi davranmış Evlatları olarak görmüş Ondan dolayı seçtim Söyleyince bile duygulanıyorum Zaten mektubu çok duygulandığım bir zaman yazdım" Yarışmada birinci olduğu söylenince, "dünyanın en şanslı çocuğu" olduğunu düşünmüş

Yarışmanın üçüncüsü Züleyha Köker, 5 sınıfa gidiyor Şu sıralar İstanbul'u gezmeye gelen bir uzaylıyı anlattığı hikâyesi üzerine çalışıyor Yazmakla kalmıyor, kitabının çizimlerini de yapıyor Züleyha, dostluğundan ve fedakârlıklarından etkilendiği Hz Ebubekir'e mektup yazmış Mektubunda; "Nasıl olduğunuzu sormama bile gerek yok Çünkü bir ben değil tüm inananlar ne kadar iyi olduğunuzu biliyor" diyor ve ilerleyen bölümlerinde şunları yazıyor: "Günümüzdeki hangi çizgi kahraman (ne bay inanılmaz adam, ne de süpermen) sizin gibi cesur olabilirdi Adı üstünde çizgi kahraman Sizse gerçek kahramansınız"

Sahabe sözü huyunu değiştirdi

Sanki büyümüşte küçülmüş bir hanımefendi Bahriye Şevval Gülteki Annesiyle birlikte şiir dinletilerine katılır, şairlerle tanışırmış "365 Günde Peygamberimin Arkadaşları" kitabını okuduğu sırada yaşadığı duygu yoğunluğunun üzerine ona sekizincilik kazandıran mektubu yazmış Hz Ebubekir'in karşılık beklemeden yaptığı fedakârlıklardan etkilendiği için onu seçmiş

12 yaşındaki Ahmet Karakelle'nin Musab Bin Umeyr'in hayatı ilgisini çekmiş Hz Musab'ın "Gerçek zenginlik öbür dünyada" sözünden çok etkilenmiş Çünkü bazı isteklerinin olmaması onu hep ümitsizliğe sürüklermiş Mektubunun sonunda diyor ki: "Artık güzel kıyafetler giymesem de olur, bana ait bir yatağım olmada da olur" Yarışmada derece alması kadar hediye de Ahmet'i çok mutlu etmiş Zira Ahmet ne zamandır bilgisayarı olsun istiyormuş Babası biraz daha büyümesi gerektiğini söylüyormuş Ama Ahmet'in beklemediği bir zamanda, hem de 14 asır önce yaşayan bir sahabeye yazdığı mektup sayesinde laptopu oldu

Çocuklar en çok Hz Ebubekir'e mektup yazdı

"365 Günde Peygamberimin Arkadaşları" kitabı her gün için bir sahabenin hikayesini anlatıyor Kitap 8 ayda 60 bin adet satıldı

Hekimoğlu İsmail, Salih Suruç, Sadık Yalsızuçanlar, Prof Dr Mehmet Emin Ay, Yasemin Yalçın Aktosun, Yusuf Dursun, Bestami Yazgan, Prof Dr Mehmet Zeki Aydın, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Senai Demirci gibi isimlerden oluşan jüri mektupları titizlikle değerlendirdi

Mektup yazan bütün çocuklara hediye gönderildi İlk üçe giren çocuklara umre, ilk 12'ye girenlere bilgisayar, ilk 77'ye girenlere ise fotoğraf makinesi ve 100 Temel Eser kitapları hediye edildi

Çocuklar en çok Hz Ebubekir'e mektup yazmış Sonra sırasıyla Hz Ali, Hz Bilal ve Hz Hatice geliyor

Çocuk diliyle sahabe sevgisi

Selma Dilara Yazıcı, Hz Ali için yazıyor: "Sen çok şanslısın Çünkü ilk Müslüman olan çocuksun Cennet'te hayat nasıl? Mutlu musun?"

Nurettin Halid Bayoğlu, Hz Hamza için yazıyor: "Benim canım kadar sevdiğim Hamza'm Her çocuğun kahramanı Örümcek Adam ve Batman iken benim kahramanım sensin Cennette seninle aslanlarla boğuşmak istiyorum"

Fatma Betül Erbilli, Rabia Bin Kab için yazıyor: "Sana bir hediye göndermek istiyorum Kabul edersen çok sevinirim Ben bu Ramazan ayının tamamında oruç tuttum Bu oruçların sevabını sana gönderiyorum Biliyorum buna ihtiyacın yok Ben sana gönderecek başka bir şey bulamadım"

GÜLİZAR BAKİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com