Fransizca Selamlaşma Tanişma |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransizca Selamlaşma TanişmaFransizca Selamlaşma Tanişma • Merhaba - Bonjour • Güle güle - Au revoir • Görüşürüz - à bientôt • Günaydın - Bonjour • İyi günler - Bon après-midi • İyi akşamlar - Bonsoir • İyi geceler - Bonne nuit • Evet - Oui • Hayır - Non • Teşekkürler - Merci • Bir şey değil - Merci beaucoup • Lütfen - S'il vous plaît • Pardon; özür dilerim - pardon, excusez-moi • Anne - la mère, maman • Baba - le père, papa • Eş; karı - une femme, une épouse • Eş; koca - le mari • Erkek çocuk - le fils • Kız çocuk - la fille • Arkadaş - un ami (e), une amie (k) • konuşuyor musunuz - Parlez-vous • İngilizce - anglais • Almanca - allemand • İspanyolca - espagnol • Fransızca - français • Çince - chinois • Ben - je • Biz - nous • Sen - tu • Siz (tekil) - vous • Siz (çoğul) - vous • Onlar - ils (e) elles (k) • Bu [Fransızca] nasil soylenir? - Comment dit-on ca en [Français]? • Tuvalet nerede? - Où sont les toilettes? • Adınız nedir? - Comment vous appelez-vous? Quel est votre nom? • Tanıştığımıza memnun oldum - Enchanté (de faire votre connaissance) • Çok teşekkürler - Merci beaucoup • Anlamıyorum - Je ne comprends pas • Nasılsınız? - Comment allez-vous? Ça va? • İyi - bien, bon • Kötü - mal, mauvais • Şöyle böyle - Comme ci comme ça |
|