Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlaşılmazsa, eczaneler, eczanelerle, gelebilir, market

Eczanelerle Anlaşılmazsa Market Eczaneler Gelebilir

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eczanelerle Anlaşılmazsa Market Eczaneler Gelebilir

Eczanelerle anlaşılmazsa market eczaneler gelebilir

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, TEB ile SGK arasında anlaşma yapılmazsa eczanelerle bire bir sözleşme veya 'marketlerde ilaç satışı'nın söz konusu olabileceğini söyledi

Protokol sorunu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdöl, Türk Eczacılar Birliği (TEB) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında anlaşma yapılmasından yana olduğunu, bunun gerçekleşmemesi halinde eczanelerle bire bir sözleşme ya da ''marketlerde ilaç satışı''nın söz konusu olabileceğini bildirdi

Erdöl, TEB'in 4 Aralık'ta yaptığı bir günlük ''kepenk kapatma'' eylemini eleştiren Erdöl, ''Tam anlaşma yapılması için zemin hazırlanırken, ortadaki fırsatların hepsi değerlendirilmemişken, TEB'in aldığı bir kararla kepenk kapatması uygun olmadı'' dedi

''Hani herşey biter de kepenk kapatırsınız, ona diyeceğim bir şey olmaz Demokratik haktır Ancak, henüz görüşmeler tamamlanmamışken, benim şahsı kanaatim TEB'nin iç siyasi, iç çekişmeleri veya çekişmelerine yönelik bir atraksiyonla (başka bir izahını ben yapamıyorum) kepenk kapatması, görüşmelerden çekilmesi, görüşmeleri kabul etmemesi yanlış bir taktirdir Umarım ki bu yanlıştan dönülür Biz, SGK ile TEB arasında görüşmelerin yapılıp, eskiden olduğu gibi anlaşma yapıp devam etmelerinden yanayız Bu olmadığı takdirde yapılabilecek şey, MEDULA sistemiyle zaten bütün eczaneler SGK ile yazışıyor MEDULA aracılığıyla eczanelerle bire bir sözleşme yapabilir Tamamı değil ama eczacıların büyük bir kısmı bunu kabul edecektir, biliyorum Bunun üstelik eczacıya da bir gideri yok Oysa, TEB'e yıllık olarak 150-500 TL arasında eczacı para veriyor''

ÜMİDİMİ KESMİYORUM, ANLAŞMA OLABİLİR
Eczacılarla birebir sözleşme de yapılmaması durumunda basına da yansıyan ''Marketlerde ilaç satışı''nın söz konusu olabileceğini belirten Erdöl, kendisinin tüm bu seçeneklerden ziyade ''anlaşmadan'' yana olduğunu vurgulayarak, ''Ümidimi koruyorum SGK ile eczanelerin anlaşacağını düşünüyorum'' diye konuştu

TEB YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI
Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak, geçtiğimiz hafta içinde SGK ile protokolün imzalanmaması için bir neden bulunmadığını belirterek, ''Protokol görüşmelerinin sayın Bakanınımızın talimatı ile bir an önce başlaması gerektiği görüşündeyiz'' açıklamasında bulunmuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com