Vajinismus Bulaşıcı Mıdır? |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vajinismus Bulaşıcı Mıdır?Vajinismus Bulaşıcı mıdır? Bir ay önce evlendim ve cinsel ilişkilerim çok ağrılı oluyor Sanırım, eşimden bana vajinismus bulaştı Bu hastalıktan kurtulabilmek için ne yapabilirim? DP/Manisa Bir erteleme ve kaçınma hastalığı olan vajinismus, enfeksiyonla veya ağrılı ilişkilerle kişiden kişiye bulaşabilen bir hastalık değildir Vajinismus; çoğunlukla psikolojik kökenleri olan bir kadın cinsel işlev bozukluğudur EŞİNİZE ZAMAN TANIYIN Eşiyle cinsel ilişkiye girdiğinde, eşinin ona zarar vereceğine, ağrı ve acı duyacağına inanan bir kadın; ilk deneme sonrası acı hissederse ilişkiyi reddedebilmektedir Sizin de yaşadığınız süreç bu şekilde gerçekleşmiş olabilir Yeni evli bir çift olarak, öncelikle birbirinize zaman vermeniz, birbirinizin bedenlerini tanımanız amacıyla uzun ön sevişmeler yapmanız gerekir BİLGİLERİNİZİ ARTIRIN Cinsellikten beklentilerinizi birbirinize aktarmanız ve cinsel bilgilerinizi artıracak doğru kaynakları okumanız, sorunları kolaylıkla atlatabilmenizi sağlayacaktır Ancak, ağrılı ilişki sorununuz uzun süre devam ederse, eşinizle birlikte bir cinsel terapistten yardım almaktan çekinmeyin |
Vajinismus Bulaşıcı Mıdır? |
11-04-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vajinismus Bulaşıcı Mıdır?Değildir Nasıl bulaşsın ki zaten? :D |
|