Vajinada Sürekli Akıntı |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vajinada Sürekli AkıntıVajinada sürekli akıntı Soru: MRBADET DÜZENSİZLİĞİ VAR POLİKİSTİK OVER BAŞLANGICI OLDUĞU SÖYLENDİ ADETİMİN 3 GÜNÜ HORMON TESLERİ YAPTIRDIM SONUÇLAR FSH :1132 LH :2612 ESRADİOL: 6194 PROLAKTİN 2140 TSH:127 SONUÇLAR NORMALMİ YOKSA TEDAVİ GEREKTİRİRMİ ŞU AN İÇİN GEBELİK DÜŞÜNMÜYORUM AMA İLERLEYEN ZAMANDA PROBLEM OLURMU ACABATEŞEKKÜR Polikistik over gibi görünmüyor Doğum kontrol hapı kullanmanızı öneririm ----- Soru: mrb ben annem için soru yöneltmek istiyorum adet kanaması aşırı geliyor guatrameliyatı olmuştu 48 yasında yoksa menapozlamı ilgili şimdiden teşekkürler Menapoza hazırlık döneminde de bu tür problemler olur ama myom olup olmadığını da bilmek gerekir Doktora götürmenizi öneririm ----- Soru: mrb hocam ben 22 yasında evli bir bayanım eşmle adetimden 4 gün önce adetim olana kadar 1 kaç defa birlikte olduk adet dönemimdede korunmadık hamile kalmış olabilrmiyim sizce Zayıf bir ihtimal ama imkansız değil Adet gününü bekleyip tahlil yaptırın ----- Soru: arkadasımla sürtünme yoluyla illiskiye girerken bosalmadan çekiliyorum ama hamile kalırmı Bu tür ilişkilerde de gebelik olabiliyor ----- Soru: cinsel ilişki sırasında çok ağır bir kokum oluyor ayrıca pişmiş yumurta akı şeklinde akıntım var regl dönemlerimde kahverengi yada koyu yeşil kanamalar olmakta bu durum sizce neden kaynaklı olabilirDoktora bir türlü gidemediğim için ön bilgi almak istedimsevgiler Enfeksiyon tarif ediyorsunuz Kültür testi yaptırmalısınız ----- Soru: rahmimde kist var çocuk olmasına engel olurmu doktora gittim doğum kontrol hapı verdi en kısa zamanda cevabınızı bekliyorum tşk ederim Kist tedavisi oluyorsunuz Endişelenmeyin ----- Soru: devamli akintim var zaman zaman kokulu olabiliyor ne yapmaliyim doktora gitme sansim yok Mutlaka doktora gitmeli ve kültür testi yaptırmalısınız ----- Soru: mrb dr hanım benım uzun suredır yesıl akıntım vardı dra gıttım rahımagzı kıpkırmı dedı butun kurler dahıl smearda aldı ama bana acıklama yapmadı kansermıyım acaba benı korkmasın dıemı soylemedı Söylememe gibi bir şey olamaz Enfeksiyon olabilir ----- Soru: İyi günler Yurdanur Hanım, Doğum yapmamış hanımların spiral ile korunmasında bir sakınca var mıdır? Varis probleminden dolayı doğum kontrol hapı kullanmam yasak Bir de implanon ile ilgili fikirlerinizi öğrenebilir miyim? İmplantlarda yoğun hormon içerirler Spiral kullanımı enfeksiyonlara ve sonucunda kısırlığa neden olabilir Partneriniz korunmalı Op Dr Yurdanur Aktan kadın hastalıkları ile ilgili sorularınızı yanıtladı |
11-04-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vajinada Sürekli AkıntıSoru: 15 yaşında bir genç kızım Vajinamda sürekli bir akıntı problemi yaşıyorum Akıntılarım buz beyazı ve kokusuz Sizce bunun bana bir zararı var mı? Bir doktora görünmeli miyim? Cevap: Ergenlik dönemindeki genç kızlarda hormonlardaki aşırı faaliyet rahim ağzındaki salgıyı artırmakta ve özellikle adet ortası dönemde bahsettiğiniz şekilde akıntının artmasına neden olabilmektedir “Muayene olayım mı?” sorunuza gelince; medeni ülkelerin hepsinde genç kızlar mutlaka jinekolojik muayeneden geçirilmekte, gelişimin normal olup olmadığı, genital organlarda bir yapısal bozukluğun olup olmadığı özellikle genç kızlarda görülen bazı tümörlerin bulunup bulunmadığı kontrol edilmektedir Siz bu açıdan da gerekli olan doktor muayenesini bence yaptırın |
11-04-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vajinada Sürekli AkıntıSoru: 17 yaşında bir kızım Kokulu, sarı beyaz, parça parça akıntım oluyor Her gün iç çamaşırı değiştiriyorum Kokusu kıyafetlerime kadar siniyor Ayrıca kaşıntı da oluyor Şu sıralar nohut büyüklüğünde iltihaplı bezeler çıktı Doktor nasıl bir tedavi yöntemi izler? RUMUZ: IZMlRLl Cevap: Kötü kokulu akıntılar hemen daima bir enfeksiyon sonucu ortaya çıkar Mutlaka bir kadın doğum uzmanına müracaat etmelisiniz Hastalık kronikleşince tedavi daha zor olur ve uzun sürer Tedavide vereceği 1-2 ilaçla sorununuz çözülecektir |
11-04-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vajinada Sürekli Akıntımrb 2 cocuk annesıyım 31 yasındayım ve cocuklugumdan bu yana devam eden bir akıntım var gunluk 6 7 tane çamaşır deyiştiriyorum adet gunum yaklastıgında kesiliyor ve sonra tekrar devam ediyor bazen kokulu bazen kokusuz sarımtrak bı renk simdiden tsk |
11-04-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vajinada Sürekli Akıntımerhabalarben 19 yaşındayımgenital bölgemde aşırı akıntı varbazen katı şeklindede gelebiliyoryanı sıra çok kaşıntım var ve kaşıyınca kanıyoreşimle ilişkiye girdiğimde çok fazla ağrı hissediyorumve yine o bölgemde sürekli derim kavlıyornedenleri nelerdir öğrenebilirmiyim?vajina kanseri olabilirmi? |
11-04-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vajinada Sürekli Akıntımrb sureklı koku var esmım artık tıksınıyor doktora gıtım ılac verdı gecıyor bırakın ca tekrar baslıyor sızce ben ne yapmalıyım tsk |
11-04-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vajinada Sürekli Akıntıpapatyayı bir büyük çaydanda demleyin sonra büyük bir legenin içini sizi yakmayacak derecede su doldurun sonra papatya suyunu ve papatyayı dökün ve içine oturun soğuncaya kadar haftada üçkere yapın kaçhaftada düzeldiğini göreceksinis hemsizi rahatlatıyor hem iltihabı yak ediyor ilaçtan dahaiyi |
11-04-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vajinada Sürekli Akıntımeraba benm bi sorm olacak erkk arkadsmla arkadnda olsa ilişkiye girdik ama uzerime hiç boşlmadı ben bakirekiyim we adet görüyrm ama ama rahmimn üzrne ilşkiye girmedn srtnme olmsmdr erkk arkdsmn penisinin üzerindeki sıvıdan hamile kalabirmym ve vajınamda hep bi akıntı oluyr hamile kalmsmyımdır cevplarınızı bklym tşkkrler |
11-04-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vajinada Sürekli AkıntıAnlattığınız gibiyse kalmazsın |
|