|
|
Konu Araçları |
ailemizde, akciğ, hastalığı, kanseri, yapmalıyım |
Ailemizde Akciğ Kanseri Hastalığı Var Ben Ne Yapmalıyım |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ailemizde Akciğ Kanseri Hastalığı Var Ben Ne YapmalıyımAilemizde akciğ kanseri hastalığı var ben ne yapmalıyım Ailemizde yaygın olarak akciğer kanseri hastalığı var Ben de riskli grubun içerisinde miyim öğrenmek istiyorum Nasıl bir yol izlemeliyim? YK/Isparta Tüm dünyada kadın ve erkeklerde ölüme en çok yol açan kanser, akciğer kanseridir Akciğer kanseri için tarama yaptırıp yaptırmamak doktorlar arasında en çok tartışılan konulardan biri Ancak son dönemde Amerikan Kanser Enstitüsü tarafından yürütülen ve 50 binden fazla sigara kullanıcısını inceleyen bir araştırmaya göre; özel görüntüleme yöntemleriyle akciğer kanseri için erken tanı konulabiliyor Bu sayede akciğer kanserine bağlı ölümler yüzde 20 oranında azaltılabiliyor Bu tip bir görüntüleme yönteminin size uygun olup olmadığına doktorunuzla birlikte karar vermeniz gerekiyor SİGARADAN UZAK DURUN Akciğer kanseri için riskinizi azaltmak istiyorsanız sigara içmekten ve dumanına maruz kalmaktan kaçının Ailenizde akciğer kanserine yakalanmış bir yakınınız varsa hekiminizle bu bilgiyi paylaşın |
|