Kızımın İq'sü Düşük Çıktı Ne Yapmalıyım |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızımın İq'sü Düşük Çıktı Ne YapmalıyımKızımın IQ'sü düşük çıktı ne yapmalıyım * Kızım sekiz yaşında ve IQ'sü 60 çıktı Özel eğitim alması gerektiği söylendi Maddi olarak bunu karşılayabilecek durumda değiliz Ne önerirsiniz? (NA/Adana) Kızınız eğitsel tanımlamada 'hafif düzey öğrenme güçlüğü' kategorisine giriyor Özel eğitim; gelişimsel ve akademik olarak belirlenen eksikliklerin uzman kişilerce verilmesini ifade eder Rapor alabilirsiniz MEB bünyesindeki rehberlik araştırma merkezleri, çocuğunuzun yeterlilikleri ve yetersizliklerini tespit ederek, gerekli görürse 'özel eğitim değerlendirme kurul raporu' çıkarır Çıkarılan bu raporla uygun bir özel eğitim merkezinden, bahsi geçen eğitimi ücretsiz alabilirsiniz Ancak özel eğitim merkezini seçerken, sadece fiziksel özelliklere ya da servisi olup olmadığına bakmayın Özel eğitimde önemli olan; eğitim ve eğitimci kalitesidir Önemli olan; eğitimcinin yeterliliği, kurum idarecilerinin meslekten olup olmadığı, yaptıkları eğitim hakkında sizi bilgilendirmeleri, anne- baba eğitimine önem vermeleri ve yapılan eğitimin sistematik olarak takip edilerek belli periyotlarda size rapor verilmesidir Sadece maddi kaygılarla bu işi yapanlara karşı dikkatli olun |
|