Çocuğum Yemek Yemiyor Ne Yapmalıyım |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuğum Yemek Yemiyor Ne YapmalıyımÇocuğum yemek yemiyor ne yapmalıyım Zorlamadan yemek yedirin! * Soru: Dört yaşındaki kızıma yemek yedirmek artık işkenceye dönüştü Ben yemeye zorladıkça yediklerini çıkarıyor Ne yapmalıyım? JÖ/İstanbul Maalesef yemek sorunu hemen hemen birçok ebeveynin yaşadığı problemdir Özellikle 0-6 yaş arası sağlıklı beslenmenin çocuğun gelişimine olan katkısı ortadadır Zaten birçok anne, bu dönemin hassasiyetinden dolayı yemek konusunu çok fazla ciddiye alır Ancak şu unutulmamalıdır ki; çocuklar en iyi gözlemcidir Annenin yemek yedirirken gösterdiği davranışları fark eden çocuk, bunu kullanmak isteyebilir 'Yemek yedirmesem bir hafta aç dolaşır' diyeceksiniz Elbetteki yemek yiyecek ama önemli olan üsluba dikkat etmektir Abur cubur tüketmesin! Çocuğu zorlamadan, televizyonu ve oyuncağı rüşvet göstermeden, uygun şekilde yönlendirebilmeniz gerekecektir Yemek saatleriniz aile bireylerinin hepsinin birarada bulunduğu zamanlarda olsun Çocuğa yemek seçme hakkı verin ve kesinlikle yemek istemediği yemekleri yemeye zorlamayın Az yemesini eleştirmeyin Bitirdiği zaman övün, takdir edin Abur-cubur tüketmesine fırsat vermeyin |
11-04-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuğum Yemek Yemiyor Ne YapmalıyımZorla yemek yedirmeyin 15 aylık bebeğim her yemekten sonra kusuyor Ne kadar zorlarsam zorlayayım yemek yedirmekte çok zorlanıyorum Acaba çocuğum anoreksik mi? OK/Trabzon Çocuğunuzda, fiziksel ve sağlığını direkt olarak etkileyen bir sorun yoksa yemek yeme konusunda zorlamayın "Ye, ye" diye başlayan cümleleriniz, onda "Yeme, yeme" gibi şartlı bir reflekse çevirebilir Ayrıca, bebeğe acıkmayı öğretmemek de bu sorunu tetikler Çünkü çocuğu acıkma fırsatı vermeden beslemek, onun yemekle arasında kurduğu ilişkiyi de belirler Öncelikle bir çocuk doktoruna başvurarak, reflü gibi fiziksel bir sorun olup olmadığının teyidini alın Eğer sorun yoksa çocuğunuzu beslerken yaptıklarınızı tekrar gözden geçirin |
11-04-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuğum Yemek Yemiyor Ne YapmalıyımBenim kızım 157 boyunda 42 kilo yemek yediremiyorum ne yapmalıyım ? |
|