İdrar Kaçıyorum Ne Yapmalıyım |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İdrar Kaçıyorum Ne Yapmalıyımİdrar kaçıyorum ne yapmalıyım 50 yaşında bir kadınım Son dönemde sürekli idrara çıkmam gerekiyor, bazen kaçırdığım oluyor Bu durum beni çok rahatsız ediyor Ne yapmalıyım? KL/Ankara İdrar kaçırma, özellikle ileri yaşlarda, menopoz sonrası dönemdeki kadınlarda oldukça sık karşılaşılan bir sağlık problemidir Aşırı sıvı tüketimi, alkol, bazı ilaçlar ve mesane enfeksiyonları idrar kaçırmaya neden olabilir GÜLERKEN OLUYORSA! Ancak, şikayetiniz kapsamlı bir tedavi gerektiren daha ciddi bir probleme de işaret ediyor olabilir Bu nedenle, aşağıdaki sorulardan birine bile "Evet" yanıtı veriyorsanız bir uzmana danışın Güldüğünüzde, öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda; yürürken veya egzersiz yaparken, ağır bir eşya kaldırırken, oturur ya da yatar durumda ayağa kalktığınızda idrar kaçırıyorsanız ZOR YETİŞİYORSANIZ Gün boyunca sık sık tuvalete gitmek zorunda iseniz Bu sorunlar nedeniyle ped kullanmak zorunda kalıyorsanız İdrar yapma hissi geldiğinde acele ettiğiniz halde tuvalete yetişemiyorsanız Tuvalette hiçbir zaman idrarınızı tamamen boşaltamadığınız hissine kapılıyorsanız, vakit kaybetmeden bir uzmana başvurun |
|