Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çalışarak, çok, olunur, sağlıklı

Çok Çalışarak Sağlıklı Olunur Mu?

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çok Çalışarak Sağlıklı Olunur Mu?

Çok çalışarak sağlıklı olunur mu?

Günde 14 saatten fazla çalışıyorum Altı saat uyku ile ayakta duruyorum Çok çalışmak beni sağlıklı yapıyor gibi hissediyorum Sizce ne derece doğru? AÖ/İzmir

Sağlık için kaç saat çalışmalı
Sağlık için; sekiz saat iş, sekiz saat uyku, sekiz saat sosyal yaşam sözünü duymuş olabilirsiniz Ancak birçok kişi bu saatlere uyamıyor İş anlamında daha önemli olan iş yükünüzün miktarıdır İş performansı konusunda ismini duyuran Yerkes-Dodson kuralına göre, aşırı iş yükü olan kişilerde gerginlik ve endişe hali, öfke ve sabırsızlık, uyku sorunları sık görülür Bu kişilerin çalışırken hata yapma riski de artar Ancak az çalışmanın sizi rahat ettireceğini düşünmeyin Yetersiz çalışma da moral bozukluğu ve boşluk hissine yol açar Önemli olan iş hayatınızda bu yükü dengelemek ve kendinize vakit ayırmaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com