Burmadere Köyü Damal Ardahan Tanıtımı |
11-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Burmadere Köyü Damal Ardahan TanıtımıBurmadere Köyü Damal Ardahan Ardahan Bilgiler Nüfus 1025 [1] (2000) Rakım 2090 metre Koordinatlar Posta Kodu 75600 Alan Kodu 0478 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Ardahan İlçe Damal EĞİTİM Köyün okuma yazma oranı çok yüksektirKöyün bir çok kısmı istanbul'dadır KÜLTÜR Köyün gelenek ve görenekleri; Orta Asya'dan göç etikleri için oradan getirdikleri gelenek ve görenekler halen yaşatılmaktadır Köy bir Alevi-Bektaşi Türkmen(Oğuz Türk'ü) köyüdür COĞRAFYA Kuzey Doğu Anadolu da yeralan yerleşim yeri Artvin Şavşat'la ve Posof ilçesiyle de sınırı bulunmaktadır Damal ilçesinin en büyük köyünden biri niteliğini taşıyan köy; Ardahan iline 51 km, Damal ilçesine 8 km uzaklıktadır Dağlık ve engebeli bir arazi yapısına sahiptir İKLİM Köyün iklimi karasal iklim özelliğine sahiptir NÜFUS Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 871 2000 1025 1997 1141 EKONOMİ Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ALTYAPI BİLGİLERİ Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi 2005 yılında yapılmaya başlamış ve 2007 yılında hizmete girmiştir kanalizasyon şebekesi yoktur PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi var, ama sağlık görevlisi zaman zaman geliyor, genelde yerinde bulunmuyor Köye ulaşımı sağlayan yol bakımsızdır Köyde elektrik ve sabit telefon hizmeti vardır |
|