Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anka, kitabının, özeti

Anka Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anka Kitabının Özeti

Anka

Sadık Yalsızuçanlardan Niyazi Mısriyi bugünlerde gezdiren müthiş bir roman

İlkin gezginliğe çıkmak gerek; ancak sonra yurduna dönebilir, o zaman ötekileri anlayabilirsin… der Wittgenstein Anka, bu gezginlerden birinin, bilgeler bilgesi Niyazi Mısrinin Aspuzuda başlayıp Limnide son bulan, gerçekte âlemlerde olup biten gezisinin öyküsü

Ankayı ilginç kılan, yalnızca tarihi bir anlatı olmakla kalmaması Yalsızuçanlar, İslam bilgelerini bugünde yaşayan kahramanların hayatlarına dolayarak özgün bir anlatımla canlandırdığı kitap dizisinin üçüncüsü Ankada Niyazi Mısriyi konuk ediyor sayfalarına

Modern hayatın tam ortasında yaşayan Mehmet, Niyazi Mısri üzerine bir doktora tezi hazırlamaktadır Daha hazırlık aşamasında büyük mürşidin ateşiyle yanmaya başlar ve onunla beraber bir meşakkat yolculuğuna çıkar Karısıyla ve oğluyla da sorunlar yaşayan Mehmet için Mısri üzerine tez hazırlamak bir yerden sonra imkânsız hale gelir, içine girdiği manaları bir tezin sayfalarına sığdırmanın imkânı yoktur çünkü

Kadim bir hakikat adamının peşine düşen bugünün Mehmetinin belki de asıl imtihanı, kendi zamanını büyük mürşidin adımları ile kat etmeye çalışmak zorunda kalmasıdır Bilinçakışı tekniğiyle yazılan ve yoğun bir gönderme yükünün üstesinden başarıyla gelen Anka, edebiyatseverlerin unutamayacağı romanlardan biri olmaya aday

Yalsızuçanlar daha önce Gezgin isimli romanında İbn Arabinin, Cam ve Elmasta ise Ebul Hasan Harakaninin hayatını kaleme almış, Gezgin “Der Wanderer” ismiyle yayınlandığı Almanyada da büyük beğeni toplamıştı

Yazar:Sadık Yalsızuçanlar
Yayınevi:Timaş Yayınları
Sayfa Sayısı:320
Etiket Fiyatı:13,00 YTL
Basım Tarihi:Eylül 2008

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com