Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
defa, geçeceksin, hayattan, kemal, sayar, yavaşla

Yavaşla! / Hayattan Bir Defa Geçeceksin _Dr. Kemal Sayar

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yavaşla! / Hayattan Bir Defa Geçeceksin _Dr. Kemal Sayar

Yavaşla! / Hayattan Bir Defa Geçeceksin

Dr kemal sayar
Timas yayinlari

icinde bulundugumuz cag, 'simdi'yi yasamamiza firsat vermiyor, her sey gelecek icin yapiliyor ayni anda o kadar cok sey yapiyoruz ki insani iliskilerimiz gun icinde hallediliveren islerden sadece biri haline geliyor iskoliklik, kendine sevdalanmanin degisIk bir ornegi olarak genc profesyoneller arasinda yukseliyor hayatin ritimlerini pazarin ritimlerine ayarlayan, ancak paraya tahvil edilebilen degerlere onem atfeden yeni bir benlik, kuresel ruzgarla birlikte dunyaya yayiliyor

'her sey cok hizli gerceklestiginde kimse hicbir seyden emin olamaz, kendisinden bile' diye yazmisti kundera, yavaslik adli romaninda gercekten de hiz bizi uyusturuyor artik her yerde ve hicbir yerdeyiz aslinda butun varligimizla hicbir yerde degiliz, parca parca orada ve buradayiz hizlandikca zaman kazanmiyor, sadece parcalaniyoruz

kendimizi bulmak icin hayatin kendi ritmine geri donmeye ihtiyacimiz var iste bu yuzden, kendi kendimize 'yavasla!' diyoruz cunku yavas guzeldir

docdr kemal sayar, bizleri, hizin ve degerlerini yitirmis bir hayatin tutsagi olmaktan kurtulmaya davet ediyor yavasla, modern cagin getirdigi hiz eksenli hayatin, mahremiyetin yitirilisinin, aile iliskilerindeki cozulmenin, teknoloji odakli yasamlarda gorulen iletisim kaybinin guncel bir elestirisi 'modern mutsuzluk', 'modern zamanlarda aile', 'benligin ve toplumun krizi' ve 'yavas guzeldir' adli bolumlerden olusan kitap bir modern zaman elestirisi olmanin yani sira, elestirdigi olgulara cozum onerileri getiren, kaybedilen manevi zenginligi yeniden bulmaya davet eden bir calisma

hiz eksenli bir hayata eklemlenmek durumunda kalan ve bu kisir donguden rahatsiz olanlar yavaslayin! bu dunyadan bir kere gececeksiniz!

Liste Fiyatı: 13,00 TL

Yayın Yılı: 2009
224 sayfa
İthal Kağıt
13,5x21 cm
Karton Kapak
ISBN:9752635364
Dili: TÜRKÇE
İLGİLİ KONU:Psikoloji Psikolojik Danışma

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com