Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitabının, kültürel, shato, siyasi, tarihi, türkleri, özeti

Sha-T'o Türkleri Siyasi Ve Kültürel Tarihi Kitabının Özeti

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sha-T'o Türkleri Siyasi Ve Kültürel Tarihi Kitabının Özeti

Sha-T'o Türkleri Siyasi ve Kültürel Tarihi
Tarihçilerimizin ezici bir çoğunluğu kendisini Osmanlı Devleti'nin siyasi ve kültürel tarihini araştırmaya vakfetmişlerdir Bazı kişiler bu durumun Türkiye Türkleri için doğal olduğunu söyleyebilir Ancak Atatürk'ün de dediği gibi Türk Tarihi bir bütündür Tarihçilerimiz maalesef Orta ve Doğu Asya'da araştırılmadan kalmış bakir alanları unutmaktadırlar Bunlar incelendiğinde ortaya Türklüğün yüzünü ağartacak bir tarih serilecektir ki sadece biraz araştırmaya muhtaçtır

Batı Gök Türk sahasında ortaya çıkan bir Türk boyu iken olayların sürüklemesi sonucu Çin'de üç imparatorluk ve bir krallık kurmuş olan Sha-t'o Türklerinin verdiğimiz siyasi tarihlerinden ziyade dikkati çeken yönleri Türk Kültürünü koruma hususundaki yetenekleri olmuşturOnlar Eski Türk Kültürünün önemli unsurları olan Evlatlık geleneği, Gök - Tanrı dini inanışlarını ve ordu teşkilatlanmalarını devam ettirmişlerdir

Yazar:Cahit Alptekin

Yayınevi:IQ Kültür-Sanat Yayıncılık

Sayfa Sayısı:208

Etiket Fiyatı:11,00 YTL

Tarihi:Temmuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com