Yeni Çıkan Kitap Tavsiyeleri |
11-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeni Çıkan Kitap Tavsiyeleriİşte yeni çıkan kitaplardan gözümüze çarpanlar Kitaplığınız için yeni kitaplar derledik Bir göz atın belki ilginizi çeker Limit Sizsiniz / Açılmamış Kanatların Büyüklüğü Bilinmez Mümin Sekman Önce kendi kanatlarına güven! Büyük başarı kalpten gelir, beyinde büyür, ellerden hayata akar Dışımızdaki limitler, içimizdekiler kadar büyür ya da küçülürler Kafesten çıkınca değil, kafesi içimizden çıkarınca özgürleşiriz Kendi yolundan, kendi kanatlarıyla, kendi hayaline gidenlere, Diriliş - Çanakkale 1915 Turgut Özakman Çanakkale Savaşını ve o dönemi en iyi özetleyen ve sonrasını sonsuza açan sözcüğün Diriliş olduğunu düşünüyorum Bu olağanüstü zaferi hikaye ederken olayları hiç abartmadım Ucuz kahramanlık hikayelerine, hasamet edebiyetına, şovence anlatıma hiç yer vermedim Hata Yaptıysam Aramızda Kalsın Cezmi Ersöz Neresi olursa olsun yola çıkmayı severim Yola çıkmak aşka benzer çünkü Sonunda er geç yol da aşk da hakkını ister Ya bir ödül kazanırsın ya da büyük bir diyet ödersin Ya emeklerin, inançların geri döner sana ya da terk edilirsin Ama her ikisinde de yaşamış olursun Her ikisinde de boşuna yaşamadım, dersin Pasaklı Mucize Hanım Dilek Başer Pasaklı Mucize Hanım, "aşk, çocuk sevgisi, sanat, siyaset, devrim" gibi kutsal kavramları, sözün sihirbazlığından kurtarıp yaşamın içinde hak ettikleri yere indiriyor Kavramlar bu tenzil edilmiş yerlerine razı olmayıp can havliyle baştan çıkarıcı kıvılcımlar saçmaya devam etmeseler de, o kıvılcımlar, kendi eksiği ile tutuşan histeriden ibaret artık 1-2-3 Hamlede Matlar Kitabı Ilgaz Gümüştaş Yaklaşık 30000 soru arasından dikkatle seçilen ve kolaydan zora doğru sıralanan, aralarında körleme satranç sorularının da bulunduğu tam 500 problem bu kitapta yer alıyor Bu seri, daha sonra “4-5-6 Hamlede Matlar” kitabıyla devam edecek Sezgilerle İyileşme Laura Alden Kamm Kendi kendimizin şifacısı olmanın yollarını hem kadim hem de modern yöntemlerle ve pratik egzersizlerle açıklıyor Binlerce danışanın hikayesinden titizlikle seçtiği onlarca vaka sayesinde, zihin-beden-ruh bütünlüğünün önemi aydınlandığı gibi, okur da kendi hayatıyla paralellikler kurup kitabı yaşantısıyla bütünleştiriyor Mary Berg'in Günlüğü Susan Lee Pentlin Şimdi ilk kez dünya çapındaki okuyucu kitlesi için yayınlanan bu kitap, gerçekliği, ayrıntıları ve dokunaklı yapısıyla dikkate değer bir yapıt Fakat bu günlük, sadece bir halkın yaşamı ve yok oluşu üzerine hazırlanan bir olay raporu değil, İkinci Dünya Savaşının en önemli belgesi de sayılmaktadır Beşinci Pencere Melike Koçak Beşinci Pencere – Cemil Kavukçu Kitabı, edebiyatımızın son dönem yetiştirdiği en önemli öykücülerden Cemil Kavukçu üzerine dergilerde yazılmış yazıları, incelemeleri bir araya getiriyor Melike Koçakın derlediği, hazırladığı bu kitap ilk yapıtlarından bugüne öykücülüğümüzün gündemindeki bir sanatçıyı yakından görme olanağı sağlayacak okurlarımıza İstihbarat Oyunları Petrol ve Kerkük Ali Kerküklü “Ali Kerküklünün bu kitabı bugüne kadar bilinmeyen birçok tarihsel gerçeği gözler önüne seriyor Kitapta, Türk kenti Kerkükün demografik yapısı ve değişim çabaları, KGB ile Barzani hanedanı arasındaki ilişkiler, İsrailin Kürtlerle olan ittifakı, yapılan gizli görüşmeler, İsrail casusu Kürtler, Mossad başkanlarının Kürt bölgesi ziyaretleri, İsrailin Kürtlere silah, para ve askeri eğitim desteğine ilişkin çok özel bilgilere yer veriliyor Çanakkale Raporu-Binbaşı Halis Bey'in Savaş Notlar Halis Ataksor Çanakkale Savaşı'nda önemli görevler üstlenen, karaya çıkan düşmanı karşılayan askerlerin komutanı olan Binbaşı Halis Beyin savaş sırasında tuttuğu günlük Çanakkale Savaşı'na dair önemli bilgiler içermekte ve o günlerin heyecanını, askerimizin cesaretini ortaya koymaktadır Niğde, Aksaray ve Nevşehir Tarihi Üzerine Musa Şaşmaz Daha önce yayınladığımız Niğde Tarihi Üzerine isimli çalışmanın devamı niteliğinde olan bu çalışmada Selçuklu ve Osmanlı Devletleri döneminde sancak ve Cumhuriyet Dönemi'nde ise vilayet konumunda bulunan Niğde'nin tarihi üzerine olan makalelere yer verilmiştir |
|