Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
yazi, yazmak, üstüne

Su Üstüne Yazi Yazmak

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Su Üstüne Yazi Yazmak

Su üstüne Yazi Yazmak
Kitap Tavsiyesi

Bu kitap, yazarının Sufilik yolunda yaşadığı serüvenin akıcı fakat derinlikli bir anlatımıdır
Yazar bu serüvenini, bir müslüman olarak Sufilikle ilk karşılaşmasından başlatıp, Şeyhinin rehberliğinde geçirdiği uzun yıllardan sonra eriştiği dervişliğe ve ötesine kadar götürüyor
Muhyiddin Şekur sık sık heyecan verici bir tona ulaşan ve hemen her yerinde Sufi geleneğin hikmetinin yankılandığı eğlenceli bir üslupla sizi de içine çeken bir serüveni anlatıyor

Kitaptan Aldığım notlar:

Marifet nedir?

“Kalbin hak ile hayatlanmasıdır” der Hazret, ve ekler:

”Diriyi öldür - yani nefsini”

“Ölüyü dirilt – yani kalbini”

“Bulduğunu yitir – yani dünyayı”

“Yitiğini bul – yani ahireti”

“Varı yok et – yani hevanı”

“Yoğu var et – yani niyetini”

Eğer cehennemden kaçıyorsan niyetine sadık kalEğer Mevlanı arzu ediyorsan, yüzünü ona döndür, çünkü onu hemen bulacaksın

Hakiki tevhide ancak şirkin kökleri kazındıktan sonra erişilir
Ona vasıl olmak için her şeyi Allahın namıyla yapmalı
Allah için yapmalı
Hal böyle olunca ne gurur, ne nefis, ne heva , ne beğenilme, ne de yenilme korkusu kalır
Nihayet tevhid dünyadan tümüyle vazgeçme makamıdır…
Öyle bir makamdır ki bu, Hazretin ifadesiyle: “Orada hak size dahil olur, sizde hakka dahil olursunuz”
Eğer dünyayı istersen, sadece bu dünyayı alırsın
Eğer ahireti istersen hem dünyayı hem Ahireti alırsın
Ruhda beden gibidir
Ya ilerleme yada düşüş durumundadır
Ve manevi yol ancak seyyahın hatalarının ve zaaflarının, uykusunun ve ataletinin üstesinden gelme nisbetinde açılır ve genişler
Ve bunların her biri onu,gayreti ölçüsünde maksuduna ulaştırır( Şeyh Attar)

“Allaha giden yolda bir rehber gerek,zira rehber olmaksızın ne ene çözülür,ne heva ölür

Lavabolar bir süre tıkalı kalmştıAma benim için bir şeyler açılmıştıİnsan nerede olursa olsun kendi nefsini , kendi rabbini tanıma vesilesi bulabilirdi Mutfak lavabosunun başında bile olsa…

SU ÜSTÜNE YAZI YAZMAK
Muhyiddin şekür
insan yayınları

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com