Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, sütlü, tarifi, tatlısı

Sütlü Ekmek Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Ekmek Tatlısı Tarifi



Sütlü Ekmek Tatlısı

12 dilim bayat tost ekmeği
1 çay bardağı kuru üzüm
3 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tereyağı

Ekmeklerin kenarları alınır Üzerlerine tereyağı sürülür 6 adet ekmek dilimi fırın kabına konur Üzerine kuru üzüm serpilir Kalan 6 dilim üzerine yerleştirilir Yumurta, süt ve şeker iyice çırpılır Ekmeklerin üzerine dökülür Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Sütlü Ekmek Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Ekmek Tatlısı Tarifi



Sütlü Ekmek Tatlısı Tarifi

1/2 bayat francala
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
3 yumurta
2 bardak süt
Şurup için:
1 bardak su
1,5 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı limon

Kabukları çıkarılıp ufak doğranmış francala bir tencereye koyulur Süt ilâve edilip iyice karıştırılır Sonra da yarım saat kendi haline bırakılır, ekmekler sütün hepsini çeker Bundan sonra yumuşayan ekmekler iyice mıncıklanır Yumurta, şeker ve yumuşatılmış yağ da ilâve edilir ve 5 dakika süreyle mıncıklanıp hepsi birbirine halledilir Bunu, içi hafifçe yağlanmış bir tepsiye bir buçuk parmak kalınlığında dökünüz Ve orta fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar, aşağı yukarı bir saat pişirilir Eğer kabarıp şişerse, üstü bir bıçakla delinir Fırından çıkmasına yakın, şurubun malzemesi bir tencereye koyulup karıştıra karıştıra şekeri eritilir, 15 dakika kaynatılıp koyuca bir şurup haline getirilir Fırından çıkarılan tatlının üzerine sıcak sıcak dökülür Soğuduktan sonra istenilen biçimde kesilip servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Sütlü Ekmek Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Ekmek Tatlısı Tarifi



Sütlü Ekmek Tatlısı Tarifi

MALZEMESİ
8 dilim ekmek
1 bardak süt
50 gr tereyağı
50 gr şeker
biraz su
bir tutam tarçın
biraz kara üzüm
kaymak

YAPILIŞI
Bir kaba şekeri sütü boşaltınız Buna ekmek dilimlerini hatırınız Bunları süzüp çıkardıktan sonra tereyağında kızartınız Yağlı bir kağıt üzerinde yağını çekmesi için bekletiniz Bir tencereye su, kalan şeker, tarçın, ezilmiş üzümleri koyun, tahta kaşıkla karıştırarak pişiriniz Koyu bir şurup yapınız Ekmek dilimlerini servis tabağına alınız Üzerlerini kaymak ile süsleyip, her birinin üzerine şuruptan koyup servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.