Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulunan, canlıların, görevleri, mineraller, yapısında

Canlıların Yapısında Bulunan Mineraller Ve Görevleri Nedir?

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Canlıların Yapısında Bulunan Mineraller Ve Görevleri Nedir?

Canlıların yapısında bulunan mineraller ve görevleri nedir?

Demir: Demir eksikliği çabuk yorulma, çaprıntı, nefes darlığı, ciltte görülen solukluk, baş dönmesi, başağrısı, dudak kenarında görülen çatlamalara neden olabilir Ayrıca demir eksikliği durumlarında hafıza dikkat azalması ve konsantrasyon eksikliği görülür

Çinko: Çinko eksikliği enfeksiyonlara yakalanma olasılığını artırır Tat ve koku alma duyusu azalır Çocuklarda büyüme bozukluğuna neden olur Tırnakların dayanıksz hale gelmesi, saç dökülmesi, iştahsızlık görülür Ciltte görülen egzama ve akne sorunları da çinko eksikliği ile ortaya çıkabilecek rahatsızlıklardır

Magnezyum: Magnezyum eksikliği kalp çarpıntısı ve kalp ritim bozukluğuna neden olur Konsantrasyon eksikliği, stres, migren, kusma bulantı, kas titremesi, mide bağırsak krampları magnezyum eksikliği ile oluşabilecek diğer sorunlardır

Kalsiyum: Kalsiyum eksikliği kemiklerin zayıflaması, erken diş çürümeleri, tırnak kırılmaları, uyku sorunlarına neden olur Kalp çarpıntısı, kas ağrıları, kas krampları, eklem ağrıları da kalsiyum eksikliği ile oluşabilecek rahatsızlıklardır

İyot; önlenebilir zeka geriliğinin en sık nedenidir, ayrıca ölü doğum, anomalili bebek, ağır büyüme ve gelişme geriliği, nörolojik bozukluklar, ağır zeka geriliği ve boynun ön kısmında bulunan tiroid bezinin büyümesi (guatr) gibi çok çeşitli sağlık problemlerine neden olabilmektedir

Fosfor: İştahsızlık, halsizlik, kilo kaybı,huzursuzluk, gerginlik gibi ruhsal yakınmalar, eklem sertliği, kemik ağrıları, kemiklerin kırılganlığı ve duyu kusurları,

büyüme yavaşlaması, kemik ve diş gelişimi geriliği gibi raşitizm benzeri belirtiler

diş kayıpları, cilt sorunları ve eklem iltihapları ortaya çıkabilir

Canlıların yapısında bulunan mineraller görevleri eksiklliklerinde görülecek hastalıklar nelerdir ?

Demir eksikliği: Demir eksikliği çabuk yorulma, çaprıntı, nefes darlığı, ciltte görülen solukluk, baş dönmesi, başağrısı, dudak kenarında görülen çatlamalara neden olabilir Ayrıca demir eksikliği durumlarında hafıza dikkat azalması ve konsantrasyon eksikliği görülür

Çinko eksikliği: Çinko eksikliği enfeksiyonlara yakalanma olasılığını artırır Tat ve koku alma duyusu azalır Çocuklarda büyüme bozukluğuna neden olur Tırnakların dayanıksz hale gelmesi, saç dökülmesi, iştahsızlık görülür Ciltte görülen egzama ve akne sorunları da çinko eksikliği ile ortaya çıkabilecek rahatsızlıklardır

Magnezyum eksikliği: Magnezyum eksikliği kalp çarpıntısı ve kalp ritim bozukluğuna neden olur Konsantrasyon eksikliği, stres, migren, kusma bulantı, kas titremesi, mide bağırsak krampları magnezyum eksikliği ile oluşabilecek diğer sorunlardır

Kalsiyum eksikliği: Kalsiyum eksikliği kemiklerin zayıflaması, erken diş çürümeleri, tırnak kırılmaları, uyku sorunlarına neden olur Kalp çarpıntısı, kas ağrıları, kas krampları, eklem ağrıları da kalsiyum eksikliği ile oluşabilecek rahatsızlıklardır

İyot eksikliği; önlenebilir zeka geriliğinin en sık nedenidir, ayrıca ölü doğum, anomalili bebek, ağır büyüme ve gelişme geriliği, nörolojik bozukluklar, ağır zeka geriliği ve boynun ön kısmında bulunan tiroid bezinin büyümesi (guatr) gibi çok çeşitli sağlık problemlerine neden olabilmektedir

Fosfor eksikliği: İştahsızlık, halsizlik, kilo kaybı,huzursuzluk, gerginlik gibi ruhsal yakınmalar, eklem sertliği, kemik ağrıları, kemiklerin kırılganlığı ve duyu kusurları,

büyüme yavaşlaması, kemik ve diş gelişimi geriliği gibi raşitizm benzeri belirtiler

diş kayıpları, cilt sorunları ve eklem iltihapları ortaya çıkabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com