![]() |
Fransız Usulü Sığır Rulosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Sığır Rulosu TarifiFransız Usulü Sığır Rulosu Tarifi 4 sığır pirzolası (kemikleri çıkarılıp, ince dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 125 gr ![]() 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber 30 gr (1 2 su bardağı) taze ekmek içi (ufalanmış) 1 yumurta (iyice çırpılmış) 2 su bardağı et suyu 1 defne yaprağı 15 gr (1 çorba kaşığı) unlu tereyağı Etleri tezgaha yayıp, tuz ve karabiberin yarısıyla ovunuz ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tavaya 4 çorba kaşığı (60 gr) tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Dana kıymasını ekleyip, karıştırarak 5 dakika daha, kıymanın hepsi kahverengileşinceye kadar pişiriniz ![]() ![]() Soğuyan kıymalı karışımı orta boy bir kaseye boşaltıp, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, kalan 1/2 tatlı kaşığı karabiber, kırmızıbiber ve ufalanmış ekmek içini ekleyiniz ![]() ![]() Her et diliminin bir ucuna bu karışımdan bir tatlı kaşığı koyup rulo halinde sarınız ![]() ![]() Büyük boy bir tencerede, kalan 4 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Kaynayınca ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 40-45 dakika, et yumuşayana kadar (arasıra karıştırarak) pişiriniz ![]() ![]() ![]() Defne yaprağını tencereden çıkarıp, atınız ![]() ![]() ![]() ![]() Sosun birazını et rulolarının üstüne döküp, kalanını bir sos kabına koyarak, yemeğinizin yanında servis ediniz ![]() Not: Fransız usulü sığır rulosunu, sote patates ve sote bezelye ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|