Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fransız, rulosu, sığır, tarifi, usulü

Fransız Usulü Sığır Rulosu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Usulü Sığır Rulosu Tarifi



Fransız Usulü Sığır Rulosu Tarifi

4 sığır pirzolası (kemikleri çıkarılıp, ince dövülmüş)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı

1 küçük soğan (ince doğranmış)

1 diş sarımsak (dövülmüş)

125 gr dana kıyması

1 çay kaşığı pul kırmızıbiber

30 gr (1 2 su bardağı) taze ekmek içi (ufalanmış)

1 yumurta (iyice çırpılmış)

2 su bardağı et suyu

1 defne yaprağı

15 gr (1 çorba kaşığı) unlu tereyağı

Etleri tezgaha yayıp, tuz ve karabiberin yarısıyla ovunuz Keskin bir bıçakla her et dilimini ortasından uzunlamasına ikiye bölüp kenarlarını düzelterek bir kenara bırakınız

Orta boy bir tavaya 4 çorba kaşığı (60 gr) tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanı ve sarımsağı koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar iyice yumuşayıp pembeleşene kadar pişiriniz

Dana kıymasını ekleyip, karıştırarak 5 dakika daha, kıymanın hepsi kahverengileşinceye kadar pişiriniz Tavayı ateşten alıp, karışımın soğuması için 15 dakika bir kenarda bekletiniz

Soğuyan kıymalı karışımı orta boy bir kaseye boşaltıp, kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, kalan 1/2 tatlı kaşığı karabiber, kırmızıbiber ve ufalanmış ekmek içini ekleyiniz Çırpılmış yumurtayı da katıp, iyice karıştırınız

Her et diliminin bir ucuna bu karışımdan bir tatlı kaşığı koyup rulo halinde sarınız (Ruloları ya iple bağlayınız ya da kürdanla, açılmayacak biçimde tutturunuz)

Büyük boy bir tencerede, kalan 4 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca et rulolarını koyup, bir kez çevirerek 5 dakika, her yanları kahverengi oluncaya kadar pişiriniz Et suyu ve defne yaprağını ekleyip, sürekli karıştırarak kaynatınız

Kaynayınca ateşi iyice kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 40-45 dakika, et yumuşayana kadar (arasıra karıştırarak) pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, bir delikli kepçeyle etleri, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarınız Ruloların iplerini kesip atarak (ya da kürdanları çıkarıp atarak) sıcak kalmalarını sağlayınız

Defne yaprağını tencereden çıkarıp, atınız Tencereyi orta ateşe oturtup, kaynatınız Kaynayınca ateşi iyice kısıp, unlu tereyağı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyiniz Sos koyulaşınca tencereyi ateşten alınız

Sosun birazını et rulolarının üstüne döküp, kalanını bir sos kabına koyarak, yemeğinizin yanında servis ediniz

Not: Fransız usulü sığır rulosunu, sote patates ve sote bezelye ile servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.