Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Oyun Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
domus, incelemeleri, lost, oyun

Lost: Via Domus (Pc) - Oyun İncelemeleri

Eski 10-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lost: Via Domus (Pc) - Oyun İncelemeleri

Oceanic Flight, No:815
Uçsuz bucaksız bir okyanus, bir uçak dolusu insan ve trajik bir kaza Modern dünyadan kilometrelerce uzak, bir ada ve Oceanic 815 trajedisinden hayatta kalanlar Birbirine yabancı bir avuç insanın yollarını kesiştiren bu trajik kaza sadece bir tesadüf mü yoksa kaderin ta kendisi mi? Evet, bu satırları okurken gözünüzde canlanan Lost dizisi karelerini tahmin edebiliyorum Son yıllarda dünyanın en çok izlenen televizyon dizileri arasında başı çeken Lost, Ubisoft yapımı bir oyunla karşımızda Oyunun senaryosu dahilinde yönlendirdiğimiz yepyeni bir karakter sayesinde adanın havasını daha yakından soluma fırsatı buluyoruz Bakalım Lost: Via Domus, izlenme rekorları kıran Lost dizisinin temposunu yakalayabilmiş mi? Koyu bir Lost fanatiği olduğum için, bu yazıyı okuyacak olan Lost izleyicilerine saygım sonsuz Bu yüzden mümkün olduğunca spoiler içerikli olmamasına çalıştım, umarım başarmışımdır

Objektifin ardında beliren hatıralar ve geçmişini kaybetmiş bir adam
Oyunda yönettiğimiz karakter'in adı Elliot Maslow, Lost dizisinde yer alan bir karakter değil Oceanic 815' de yaşanan kaza sonucu hafızasını yitiren bir foto muhabiri Amacımız, oyun esnasında karşımıza çıkan görevleri tamamlayarak, Elliot' ın geçmişine ait dağılan parçaları bir araya getirmek Oyun esnasında Elliot' ın yaşayacağı flashback' ler ( geçmişte yaşanmış olan olayların kişinin gözü önüne gelmesi ) doğrultusunda kim olduğu ve nasıl bir geçmişi olduğu gibi bilgileri yeniden hatırlamasını sağlayacağız Tabii bu flashback'lerin sadece sinematik bir unsur değil, doğrudan oynanabilir parçalar olduğunu belirtmek lazım Adada gezinirken gördüğümüz şeyler zaman zaman bu flashback' leri tetikliyor Daha sonra gözümüzün önüne hayal meyal hatırlayabildiğimiz bir resim karesi geliyor Burada devreye giren mini-oyun sırasında yapmamız gereken, resmi tamamlayacak kareleri elimizdeki fotoğraf makinesi vasıtası ile bir araya getirmek Doğru kareyi ya da açıyı yakalayana kadar bu olay döngüsel bir şekilde tekrar ediyor Başarıyla yakaladığımız bir karenin ardından, Elliot' ın hatırladığı şeyler geliyor ekrana Elliot' ın geçmişte foto muhabiri olduğunu düşünürsek, zekice düşünülmüş ve oyuna zenginlik katan bir detay olmuş
Bu açıdan grafikler çok başarılı Elliot' ın elinde bulunan kamera ile ( unutmayın bu kamera nimettir :P ) sağa sola zoom yaparak oldukça etkileyici kareler yakalamak mümkün Ancak grafiklerin başarısına rağmen oyunda çevre etkileşimi oldukça zayıf kalmış Ayrıca oyunda karakterimizi TPS ( yani arkadan görünüş ) perspektifinde yönlendiriyoruz Oyunda genel olarak silahla pek işimiz olmuyor, ama oyunda yer yer koşarak kaçmanızı gerektirecek bölümler karşınıza çıkacak Prince of Persia serisini oynamış ve Dahaka' dan kaçmış olanlar, ne demek isteyeceğimi çok daha net anlayacaktır Adada karşımıza çıkan bulmacaları Adventure oyunu değerlendirmesi dahilinde incelersek, Via Domus oldukça zayıf kalır Bu konuda eklemek istediğim birşey daha var ki, karanlıkta uzun süre kalınca karakterin ölmesi bana saçma geldi Sanki her kıyıda köşede, her ağaç kovuğunda bizim dizideki meşhur kara duman bekliyor Bu olay biraz daha mantık çerçevesinde olsaymış, daha iyi olurmuş Diziden de bildiğimiz üzere bulunduğumuz ada oldukça geniş bir yer Ancak oyunda gezinebileceğimiz yerler sınırlı Her ne kadar bu bende hayal kırıklığı yaratmış olsa da, Ubisoft' un getirdiği bu sınırlandırmanın, senaryonun bütünlüğünü bozmamak adına olduğunu düşünüyorum
Maalesef oyundaki karakterlerin hepsi dizi oyuncuları tarafından seslendirilmemiş 4 koca sezonun ardından artık neredeyse Oceanic 815 yolcusu gibi hissediyorum kendimi Dizideki karakterleri öylesine benimsemişim ki, bir başkası tarafından seslendirilmeleri ister istemez garibime gitti Yine de bu konuda Ubisoft' u suçlayamıyorum, sen tut o yoğun tempoda dizideki oyuncuların tümünü stüdyoya sok, kolay mı ? Hadi bu konuda sana yüklenmedik ama karakterlerin dudak senkronu bozukluğuna ne demeli Ubisoft ? Ya da Elliot'ın seslendirmeleri niye yarım yamalak ? Bak işte bu konuda kızdım sana Ubi Karakter modellemeleri güzel denebilir, ama yine de karakterlerin oyunda yarattığı his, nedense biraz eksik kalmış
Zaten, hikayenin seyri de bu zaman zarfı içerisinde gerçekleşiyor Lost: Sezon 3 itibari ile tanıştığımız bazı karakterler yer yer karşımıza çıkıyor Adadaki diğer karakterler ile iletişimimiz güzel, dialog arabirimi hoş ve oldukça kullanışlı Oyundaki envanter konusuna gelince, yanınızda belirli bir miktar eşyayı kullanmak ve takas etmek üzere taşıyabilirsiniz Ancak dediğimiz gibi yanınızda taşıyabileceğiniz eşyalar sınırlı, o yüzden tercihleriniz konusunda dikkatli olun, çünkü eşyalar oyundaki yegane para birimi ( 2 magazin dergisi ver kurşun al, 3 elma ver Kate' in yanağından kesme al :P ) Keşke oyun bitiminde unlock edilebilen ufak bir dövüş oyunu da olsaydı Düşünsenize Sawyer vs Jack ya da Mr Echo vs John Locke Hele ki Sawyer' ı seçip Michael' a yer misin yeme misin hesabı temiz bir dayak atmak çok zevkli olurdu Peki ben oyun üzerinden neden bu tarz kurgular yapıyorum Ubi ? Çünkü oyunu 6 - 7 saatlik kısa bir oyun yapmışsın, çabuk tükeniyor, kısacası Lost hayranı olan bir insanı doyurmuyor
Yine de Lost hayranları için kısa soluklu bir eğlence olarak düşünülürse oynanabilir Tekrar tekrar oynanabilecek bir yapısı yok, ama bir kere oynanıp Lost arşivinin bir köşesine eklenebilir Oyunun grafik anlamında başarım oranı yüksek, ancak seslendirmeler konusunda aynı performanstan yoksun Hikaye güzel, ancak Lost dizisinin meşhur senaryo twistlerinden uzak İster istemez dizinin başarısı altında eziliyor 7 ana bölümden oluşan Lost: Via Domus' un parlak yönlerinden biri ise, bölüm geçişlerinin, dizideki gibi " Previously on Lost " şeklinde olmasıYine de yeni sezonu beklediğimiz şu günlerde, Lost tansiyonu düşenler için şifa niyetine oynanır Kısa da olsa keyfini çıkarmanızı dilerim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com