|
|
Konu Araçları |
alışveriş, canavarı|tiyatro, skeçler, tarihi |
Alışveriş Canavarı|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
10-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alışveriş Canavarı|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerALIŞVERİŞ CANAVARI OYUNCU KADROSU: (Kız) (Erkek) Kaynana (Kız) DEKOR: Olay markette geçmektedirMarket dekoru için raflar, malzemeler ve kasa (Oyun adamın eşini elindeki zincirli saatle hipnoz etmeye çalışmasıyla başlar Kadın gözleriyle adamın elindeki saati takip etmektedir) Ertan:_Relax hayatım… Relax hayatım… Relax hayatım… Daha az alışveriş, cebimizde daha çok para, relax hayatım… Daha az alışveriş, cebimizde daha çok para, relax hayatım… Arzu:_ (Biraz etkilenmiştir Kafasını sallayarak uyanır) Çek şunu Ertan , beni alışveriş yapmayayım diye hipnoz mu ediyorsun? Ertan:_Napiyim yani markete girdin mi çıkmak bilmiyorsun, ne var ne yoksa topluyorsun Arzu:_ Ne yani, ben ihtiyacımız olan şeyleri alıyorum Ertan:_Peki geçen alışverişte ne yapmıştın? Raftakilerle birlikte rafları da söküp gelmiştin Poşetten iki tane de raf çıktı Arzu:_ Ne var yani araya iki raf sıkıştıysa? Ertan:_Bak hayatım sakin olacaksın Unutma aldığın her şeyin parası bizden çikacak tamam mı? Evet şu an korkulacak bi şey yok Annene haber vermediğimiz iyi oldu O da gelseydi hiç bi şey kalmazdı raflarda Arzu:_ Sen benim anneme alışveriş manyağı mı demek istiyorsun? Ertan:_ Evet diyorum, neyse ki buralarda görünmüyor Kaynana:_Hu hu meraba ben geldim Arzu:_ Anneciğim biz de senden bahsediyorduk Kaynana:_ Alacağınız olsun sizin, bana haber vermezsiniz ha Neyse ki kapıcı sizin alışverişe gittiğinizi söyledi de koştum geldim Ertan:_ Ulan kapıcı (Alışverişe başlarlar) Ertan:_ Hayatım unutma Promosyonlara aldırma Arzu:_ Hayatım bak ne aldım: Lastik zinciri Ertan:_ Buyrun işte dakika bir gol bir Hayatım bizim arabamız yok ki… Arzu:_ ama bu promosyon Çim biçme makinesi alana lastik zinciri bedava Ertan:_ hayatım bizim çim biçme makinesine ihtiyacımız yok ki…Bizim çimimiz bile yok Biz apartman katında oturuyoruz unuttun mu? Arzu:_ Olsun bulunsun, ilerde olur hayatım Kaynana:_ Bak bebek puseti alana öküz yemi bedava Ertan:_ Aaa… Kaynana:_ Aman niye bağırıyorsun evladım Ertan:_ On kiloluk öküz yemini napıcaz biz Bizim öküzümüz yok ki…Ay bana bi şeyler oluyor(Bayılacak hale gelir) Arzu:_ Sakin ol hayatım Ne oldu sana Al bakiyim şu tansiyon ilacından Ertan:_ Nihayet işe yarar bi şey aldınız Arzu:_ Otuz tane çadır alana tansiyon ilacı veriyorlar Ertan:_Otuz tane çadırı napıcaz Biz bedevi miyiz Arzu:_ İndirimde hayatım, promosyon, promosyon Kaynana:_ Damat damat bak ütü aldım Ertan:_ Anneciğim bizim ütümüz vardı, niye aldın ki? İki tane ütüyü napıcaz Kaynana:_ Tencere kapağının yanında verdiler Ertan:_ Benzini napıcaz Kaynana:_ Kapı kolu alana bu benzin bedava Ertan:_ Bu kapı koluna da mı para verdiniz? Kaynana:_ Evladım o da bedava Bursa işi bıçak alana kapı kolu veriyorlar ( Adam kibrit kutusunu eline alır bakar) Kaynana:_ Aaa bak bütün bu eşyaları neyle aldım biliyor musun? Kibritle Bi kibrit alana bu kadar eşya bedava Ertan:_ Anneciğim bu kibrit ne kadar Kaynana:_ 200 YTL Ertan:_ Biraz pahalı değil mi anneciğim Kaynana:_ Sen nasıl olsun istiyordun? Ertan:_ Demek birazcık pahalı kibrit kutusuyla bu kadar eşya aldınız Ben de bu promosyon kibritle kendimi yakmaz mıyım? (Adam benzini üstüne döküp kibriti yakmaya çalışır) Arzu:_ Hayatım bak çakmak getirdim, bununla yak Ertan:_ Sağol Arzucum Beni ne kadar çok seviyormuşsun Arzu o yanındaki kim? Arzu:_ Valla billa promosyon Ertan:_ Arzu o yanındaki kim? Arzu:_ Bu mu? Barbaros 200 YTL alışveriş yapan herkese bunu veriyorlar Ertan:_ Arzu sen beni boynuzluyor musun? Arzu:_ valla promosyon Bak hayatım bunu alana bu bıçağı da hediye ediyorlar Ertan:_ Bu promosyon bıçağıyla ikinizi de delik deşik edeceğim Kaynana:_ promosyon manyağı nolcak (Adam elinde bıçakla onları yakalamaya çalışırKarısıyla kaynanası kaçışır Adam bi yandan da bağırır) Ertan:_ kefen reyonuna gidin kefen reyonuna Yanında promosyon olarak imam da veriyorlarmış Ölümünüz bedava olacak SON… Oyun Yazarı: COŞKUN BİNEKTAŞI Görev Yeri: BOZDOĞAN MERKEZ İLKÖĞRETİM OKULU AYDIN / BOZDOĞAN Görevi: TÜRKÇE ÖĞRETMENİ |
|