|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
güzel, hikaye, kokar|masal, mutluluk, özetleri |
![]() |
Mutluluk Güzel Kokar|Masal Ve Hikaye Özetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutluluk Güzel Kokar|Masal Ve Hikaye ÖzetleriMUTLULUK GÜZEL KOKAR Dostum birden soruverdi: Bir insanın mutlu olduğu nasıl anlaşılır? Şöyle düşünmüş olmalıyım: Bilmem gözlerinin parlaklığından, neşesinden, belki yüzüne vuran iç aydınlığından ![]() yaptı: - Bunlar doğrudur ![]() ![]() yerlere girer, orayı değiştirir ![]() ![]() ![]() - Mutluluğun kokusu mu? Doğrusu duymamıştım ![]() Dostum anlayışla baktı: - Doğrudur, duymamışsındır ![]() ![]() halinin kendine özgü bir kokusu vardır ![]() kaybetmeselerdi, bunları da bilirlerdi ![]() ![]() - Yani, önceden biliyorlar mıydı? - Elbette, biliyorlardı ![]() kurmalarında koku nasıl önemli bir rol oynar ![]() - Evet ama konuşamadıkları için ![]() - İnsanlar konuştukları için artık kokuya gerek duymuyorlar değil mi? Şimdi sen bana insanların konuştuklarını mı söylüyorsun? Artık yanıt vermiyordum ![]() ![]() - Sen de biliyorsun ki insanlar gerçekte konuşmuyorlar ![]() yapıyorlar ![]() ![]() ![]() Gerçekte çok azı, çok az zaman için konuşuyor ![]() sözcükleri yoktur ![]() söylerler ![]() ![]() konuşmayan,gerçekte dinlemeyen insanlar iki önemli iletişim aracını da kaybettikleri için artık anlaşamıyorlar ![]() ![]() ![]() İnsanlar ikisini de unuttu ![]() ![]() Şimdi insanların birbirlerini koklamalarını mı söylüyorsun? Umutsuz ve kırgın bir bakışla baktı: - Keşke ne dediğimi anlasalardı da söyleseydim ![]() bir duygudur ki, bugünün insanına öğretilmesi gerekir ![]() alma duygumuz ![]() gerekiyor ![]() ![]() kadının kokusu ![]() Bir erkeğin kokusu ![]() ![]() ![]() kokusu ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlar bütün bunları unuttular ![]() ![]() Bir elin el üstüne konması ![]() ![]() dayanması ![]() ![]() ![]() çok şey var ![]() Günümüz insanını savunmak istedim: Ama sözcükler var, yazı var ![]() ![]() Dostum biraz dalgınlaştı: Evet yalanların aracı sözler, yalanların aracı yazılar ![]() içimizden geleni söylemeyi, yazmayı bilemediğimiz için yalanlarımızın aracı olanlar ![]() Beden yalan söylemez, dokunuşun yalan söylemez ![]() ![]() Sadece gerçekleri ![]() Parfüm dünyasının gerçek bir uzmanı şunları söylemişti: Parfümler doğanın verdiklerine insan ustalığının katılmasının ürünüdür, ama hiçbir parfüm kadın tenine değmeden gerçek bir koku değildir ![]() Parfüme kişiliğini veren, kadının özel ten kokusudur ![]() her kadında birbirinden farklı özellikler kazanır ![]() ustalığı, bu karışımın oluşmasına yardımcı olacak ölçüde biçimde sürmeyi bilmektir ![]() Böyle sürülmediği zaman kadın sadece parfüm kokar, ama sürmesini bilen kadının kendisi kokar ![]() ![]() Bu özel kokuyu kadının kadının giydiği eşyaların durduğu gardropta, çamaşırlarında, özel yerlerinde bulabilirsiniz ![]() kokusunu tanımadığınız hiç bir kadını gerçekte tanımış sayılmazsınız ![]() yazık ki insanın kokusuna önem vermeyi bilmiyoruz ![]() "mutluluğun kokusunu" tanıyacaksınız ![]() ![]() Güneşin ilk ışıklarına eşlik eden tozpembedir bu ![]() biraz ürkek, biraz çekingen başlayan, ama sonra cesaretle yayılan, güç veren, kendini duyuran özel pembesi ![]() bakacaksınız ![]() ![]() havaya karışan, hep yenilenen uçucu bir nemlenme ![]() şey var, aşıksın galiba dedirten bir bahar tazeliği, filiz tadı ![]() ![]() Yaklaşın ve mutluluğun kokusunu duyun ![]() kokunun süzülmüş kokusunu duyun ![]() güneş sarısına değişen gökkuşağı renklerindeki özel kokuyu ![]() rahatlatan, dinlendiren, coşturan, kıpırdatan, susturan, konuşturan mutluluk kokusununu duyun ![]() ![]() annesinden aldığı koku budur ![]() ![]() insanın sevilen insandan aldığı koku budur ![]() olmuyor ![]() ![]() birbirine karışması gerekiyor ![]() birbirinin değerini bilmek gerekiyor ![]() değil ![]() ![]() ![]() kılmanın kokusu ![]() ![]() ![]() Keşke şimdi yanımda olsaydın ın kokusu ![]() kokusu ![]() ![]() ![]() Ozaman daha da mutlu olacaksınız, biliyorum ![]() |
![]() |
![]() |
|