Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
yapmak, yürüyüş, önemlidir

Yürüyüş Yapmak Neden Önemlidir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yürüyüş Yapmak Neden Önemlidir

Yürüyüş yapmak neden önemlidir?

Yürüyüş yapmak neden önemlidir?

Yürüyüş yapmanın önemi nedir?

Yürüyüş ve faydaları

Bu yazımıda sizlere yürüyüş yapmanın yaraları hakkında biraz bilgi vermek istedik yürüyüşün önemi ve faydaları nelermiş hep birlikte öğreniyoruz

Zayıflamak veya formda kalmak için çeşitli yöntemler deniyoruz Çeşitli diyetler, ilaçlar ve buna benzer birçok yöntem Tüm bunları yaparken unuttuğumuz bir şey var: sabah sporu ve yürüyüş

Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Ortalamada yürüdüğünüz her dakika yaşamınıza eklenen 1,5-2 dakika anlamına gelir Bu da 1’e 2 vermesi açısından basit ama harika bir hesaptır

Normal yürümenin üzerine fazladan 20 dakika yürümek yılda 3 kilodan fazla vücut yağının yakılması anlamına gelir

Sadece 1 adet M&M çikolatayı eritmek için nizami ölçülerde bir futbol sahası kadar yürümeniz gerekir!

Uzunca ve orta hızda yapılan günlük yürüyüşler (%60-65 maksimum kalp atışıyla 40 dakika) kilo vermek için idealdir Daha kısa ve hızlı yapılan yürüyüşler (%75-85 maksimum kalp atışıyla 20-25 dakika) akciğer ve kalbin kondisyonunu artırmak için idealdir

Yürüyüşün yararları

Kalp kası dâhil, vücut kaslarını kuvvetlendirerek, daha etkin çalışmalarını sağlar

Her bir kasılmada kalbin pompaladığı kan miktarını artırarak, istirahattaki kalp atım sayısını (nabzı) azaltır

Yürüyüş, kan akımını ve kan damarlarının miktarını artırarak, dolaşımı iyileştirir, kalp-damar ve beynin damarsal hastalıkları riskini azaltır

Kalp kasının yan damarlardan da beslenmesini destekler Böylece kalbin ana damarlarında oluşacak tıkanıklıkların vereceği zararı azaltır

Egzersiz ve stres durumunda arteriel kan basıncında (tansiyonda) oluşan yükselmeyi azaltır 5-Kan basıncını düzenler

Eklem ve kasların esnekliğini artırarak, bel ve boyun ağrılarını hafifletir

Şişmanlık riskini azaltır

Sindirimi kolaylaştırır

Beyine oksijen sağlanmasını artırarak, zihinsel keskinlik ve yaratıcı düşünce potansiyelini yükseltir

Lenfatik dolaşıma yardımcı olur

Egzersiz sırasında ve sonrasında metabolizmayı uyarır

Vücudun doğal keyif verici hormonu olan endorfinin salınımını artırır

Solunumsal kapasiteyi ve aerobik gücü artırır

Kemiklerin sertleşmesini ve kuvvetlenmesini sağlar

Büyümeyi ve travma sonrası toparlanmayı olumlu etkiler

Kan yağlarının (trigliserid) düzeyini düşürür

Koordinasyona olumlu etki yapar

Dayanıklılığı artırır

Yorgunluk duyumunu engeller

Uykusuzluğu azaltır, rahatlamaya yardımcı olur

Yaşlanma sürecini geciktirerek, genç bir görünüm sağlar

Moral, özgüven ve iyimserliği artırır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com