Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
denir, rakamla, sayılara, yazılan

Bir Rakamla Yazılan Sayılara Ne Denir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Rakamla Yazılan Sayılara Ne Denir

Bir rakamla yazılan sayılara ne denir

Doğal sayılar, şeklinde sıralanan tam sayılardır Negatif değer almazlar Bazı kaynaklarda "0" doğal sayı olarak alınmaz Matematikte hala sıfırın bir doğal sayı alınıp alınmayacağı tartışma konusudur, ancak eğer cebirsel inşâlar yapılmak isteniyorsa "0" sayısının doğal sayı olarak alınması avantaj sağlayabilir Matematiğin diğer dallarında da problem hangi durumda daha kolay ifade edilebilecekse doğal sayılar kümesi de o şekilde alınır

Bir doğal sayının rakamlarının belirttiği değere rakamların sayı değeri denir Doğal sayının rakamlarının toplamına rakamların sayı değerleri toplamı denir

Basamak değeri

9 basamaklı bir doğal sayının basamaklarının

Birler basamağının basamak değeri :1

Onlar basamağının basamak değeri :10

Yüzler basamağının basamak değeri :100

Binler basamağının basamak değeri :1000

On binler basamağının basamak değeri :10000

Yüz binler basamağının basamak değeri :100000

Milyonlar basamağının basamak değeri :1000000

On milyonlar basamağının basamak değeri :10000000

Yüz milyonlar basamağının basamak değeri :100000000

Onlu sayma düzeninde bir basamağın değeri sağındaki basamağın 10 katıdır

Bir rakamın basamak değeri o rakam ile rakamın yazıldığı basamağın çarpımıyla bulunur

12345 sayısındaki 2 nin basamak değeri 2 (sayı değeri) ve 1000 (basamak değeri) çarpılarak 2 X 1000 = 2000 şeklinde bulunur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com