Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
göçü, hücre

Hücre Göçü

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hücre Göçü

Hücre Göçü,

Hücre Göçü Nedir?

Hücre Göçü Hakkında Bilgi

Prp Terapi Nedir Tedavisi

Prp terapi nedir?

Kanımız damar içinde sürekli hareketli olan canlı bir sıvıdır Bu sıvı iki temel kısımdan oluşur Plazma ve hücreler bu iki kısmı oluşturur Plazma kısmı büyük oranda sudan oluşur 70 kg ağırlığında bir insanda 5-6 litre kan bulunmaktadır Bu kanın % 50-60 ı sıvı olan plazmadır Diğer % 40-50 kısmı ise hücrelerden oluşur

Kanın temel hücreleri eritrosit (alyuvar), lokosit (akyuvar), ve trombosit(pıhtılaşma hücresi) olmak üzere 3 temel hücreden oluşmaktadır

Trombositler kanın en küçük çekirdeksiz hücreleridir Esas görevleri pıhtılaşmayı sağlamaktır Bu işlem damarın yırtılması kesilmesi sonucu kanın dış ortamla temas etmesi sonucu başlar Yani bir yerimiz kesildiğinde

açığa çıkan kanın içindeki trombosit kanamayı durdurarak yara yerinde kanamayı önleyen bir koruyucu tabaka oluşturur Bu tabaka aynı zamanda yara iyileşmesinde de önemli bir rol oynamaktadır Yara yerinde 1-2 hafta gibi bir süre içinde trombosit fonksiyonları sayesinde yeni dokular oluşur Yaranın üzerindeki kabuk düştüğünde altta yeniden derinin oluştuğunu görürüz Trombositin bu gücü artık tıpta pek çok alanda kullanılmaya başlamıştır

Bu yeni teknoloji son yıllarda Amerika da yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye de de yeni uygulanmaya başlamış FDA onaylı bir tedavi yöntemidir Kanınızın bu tedavi edici gücü pek çok alanda kullanılmaktadır

Kanınızın 100-150 cc yani bir çay bardağı kadarı alınarak özel bir işlemden geçirilir Trombositten zengin plazma PRP (PLATELET RİCH PLASMA) kısmı alınarak tedavi edilmek istenen bölgelere enjekte edilir Bu sayede bu bölgenin hücrelerini aktive eden growth faktör (iyileştirici tamir edici) salgı sayesinde kök hücre göçü oluşur Yeni gelen hücreler kollejen sentezini arttırarak dokunun iyileşmesini sağlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com