Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
girenlerin, kazanıyor, sadece, üçte, öss’ye

Öss’Ye Girenlerin Sadece Üçte Biri Kazanıyor...

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öss’Ye Girenlerin Sadece Üçte Biri Kazanıyor...

ÖSS’ye girenlerin sadece üçte biri kazanıyor

Üniversiteye girmek isteyen adaylar ile yerleşen öğrenci sayısı arasında büyük uçurum oluştu

YÖK Başkanı Prof Yusuf Ziya Özcan, NIHA (Hollanda Yüksek Öğretim Enstitüsü)’nce Kızılcahamam Patalya Otel’de düzenlenen kongrenin açılışında konuştu Vatan gazetesinin haberine göre, İngilizce olarak yaptığı konuşmada, Türk yükseköğretim sisteminin yapısını anlatan Özcan, üniversiteye girmek isteyen adaylar ile üniversiteye yerleşen öğrenci sayısı arasında büyük uçurum olduğunu söyledi Özcan, geçen yıl ÖSS’ye giren 1 milyon 615 bin 360 adaydan yalnızca 392 bin 657’sinin üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına yerleştirildiğini bildirdi Özcan, son 10 yılda ÖSS’ye giren adaylardan sadece üçte birinin üniversitelere yerleştirilebildiğini, üçte ikisinin ise yükseköğretimden yararlanamadığını ifade etti

’TALEP ARTACAK’

Türkiye’nin nüfusunun yüzde 36’sının 14 yaşın altında olduğuna işaret eden Özcan, artan genç nüfus nedeniyle yükseköğretime girişte gelecekte daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalınacağına dikkati çekti Özcan, gelecek 10 sene içinde 20-29 yaş arası nüfusun yüzde 7’den yüzde 16’ya yükselmesine bağlı olarak üniversite eğitimine talebin artacağına işaret etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com