Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahlak, felsefesi, immanuel, kant

İmmanuel Kant Ve Ahlak Felsefesi

Eski 10-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmmanuel Kant Ve Ahlak Felsefesi

Immanuel Kant ve Ahlak Felsefesi

Kant, evrensel bir ödev ahlakının varlığını savunmaktadır Kant bu düşüncesiyle, insanların kurallara her şartta uymalarını öngörür Örneğin, trafik polisinin olduğu bir yerde, kırmızı ışık yanınca duran araba sürücüsü, trafik polisi olmadığı zaman da hatta gecenin ortasında, etrafta hiç kimse yokken bile ödev ahlakının gereği olarak kırmızı ışıkta durabilmelidir

Kant'a göre ahlakın kaynağı asla tecrübe olamaz Ona göre insanlarda bir iyilik iradesi vardır Bu irade de davranışları menfaat gözetmeksizin ortaya koymanın ta kendisidir İnsanlar bu iradeyi tecrübeden değil, numenden kazanmaktadırlar

Kant, ödev ahlakının dışında bir de toplumsal ahlaktan bahseder Bunun en basit örneklerinden birisi de savaş esnasında insan öldürmektir Savaş ortamında insan öldürmek, toplumsal bir ahlak anlayışının desteğindedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com