Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, kimdir, rabia, yalçın

Rabia Yalçın Hayatı - Rabia Yalçın Kimdir

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rabia Yalçın Hayatı - Rabia Yalçın Kimdir

Rabia Yalçın Biyografisi

Rabia Yalçın Hayatı

Rabia Yalçın Kimdir?

Rabia Yalçın kimdir - modaci Rabia Yalçın - rabia koleksiyon - Rabia Yalçın koleksiyon - Türbanlı Modacı Rabia Yalçın

Modanın kalbi New York'ta Rabia Yalçın rüzgârı esti Dünyaca ünlü kreasyonların podyumda arz-ı endam ettiği yılın en önemli moda haftalarından birin olan New York Moda Haftası'nda Türkiye'den Rabia Yalçın, Üzümün Kızı koleksiyonuyla, 'En Yenilikçi Haute Couture Tasarım Ödülü''nü kapıp, Türkiye'ye haklı bir gurur yaşattıTürkçe karşılığı 'Geri dönüşüm, yeniden kullanma ve az tüketim' olan 'Recycle, Reuse, Reduce By Rabia' sloganında çevre için hayatî öneme sahip üç unsuru bir araya getiren Yalçın, defilesinde pet şişeler ve atık kumaşların dönüştürülmesinden elde edilen kumaşlar kullanmış Bu sayede son günlerin en 'sıcak' konusu olan çevreye duyarlılık temasını moda dünyasına yansıtmayı da başarmışTürbanlı olduğu için kimi çevrelerce 'İslamî modacı' diye anılan Rabia Yalçın'ın bu başarısı uzun süre konuşulacağa benziyor Çevreci kimliğini ön plana çıkaran Yalçın 40 parçalık bu 'çevreci' koleksiyonunda tüm parçaların geri-dönüştürülmüş kumaşlar ile el tezgâhlarında, organik pamukla imal edildiği ifade ediyor

" ÜZÜMLÜ KIYAFETLER " Koleksiyonda özellikle yeşil, sarı, mavi, toprak rengi ve kırmızı gibi doğada sık görülen renklerle birlikte gri, siyah ve beyaz tonlar hâkim Aralarında kaftan modellerinin de bulunduğu koleksiyonun hemen tamamında 'üzüm salkımı'' motifi kullanılmış Böylece Yalçın, hem çevreye hizmet etmiş oldu hem de tekstilde dünya devleriyle yarışacak kapasitede olan üzümüyle ünlü Türkiye'nin adını bir kez daha duyurMuş olduRabia Yalçın, defilenin sonunda yaptığı açıklamada, 'Dünyada çok önemi olan bir konuya değinmekten ve bu nedenle ödül almaktan dolayı çok mutluyum' yorumunu yaptı Yalçın, bu tür önemli konulara her zaman sosyal sorumlulukla bakmak gerektiğine inandığını ve koleksiyonlarında buna önem verdiğini vurguladıGERİ DÖNÜŞÜMÜN ZERAFETİ " Koleksiyonunda yer alan tüm kumaşların geri dönüştürülmüş olduğunu vurgulayan Yalçın, kumaşlarının bir kısmıyla özellikle Osmanlı temasını işlediğini söyledi Yalçın 'Bizim Anadolu'da, Doğu'da, el tezgâhlarında kadınlar tarafından dokunan tamamen yerli kumaşlar kullandım Bunların bir kısmı pet şişenin geri dönüşümünden elde ettiğimiz polyester kumaşlardı, bir kısmı soya liflerinden elde edilmiş tamamen organik kumaşlardı Organik kumaşlardan ve materyallerden nasıl gece elbisesi olabiliyorMuş bunu göstermek istedim Bu gerçeği modanın üst halkasını oluşturan kesime anlatabilirsek sanırım dünyayı koruyabiliriz, çünkü dünya modada bu küçük kesimi takip ediyor'' dedi Daha sonraki defilelerinde yine çevreci temaya odaklanacağını ifade eden Yalçın, farklı şeyler denemeye devam edeceğini de kaydettiBu başarı Yalçın'ın yurt dışında sahip olduğu ilk başarı değil

Geçen yıl da yine New York Moda Haftası'nda sergilediği Katre koleksiyonuyla ilgi toplayan Yalçın, Darfur'da yaşanan insanlık ayıbına dikkat çekmek için sergilediği koleksiyonla Time dergisine haber olMuştu Yurt içinde üzerine yapışan ve kendisinin reddettiği 'tesettür modacısı' lafının yaptığı işleri yansıtmadığını belirten Yalçın, yakın gelecekte de başarılarıyla adından sıkça söz ettireceğe benziyor

BOĞAZIN KİRLİ ESİNTİLERİ " Küresel ısınma, sera gazlarının kullanımı, geri dönüştürülen atıklar derken İslami modacı olarak bilinen Rabia Yalçın, ''Geri dönüşüm, yeniden kullanma ve az tüketim' sloganlı Üzümün Kızı koleksiyonunda lüksü ve çevreye duyarlılığı birleştirdi New York Haute Couture Moda Haftası kapsamında Times Meydanı'ndaki Westin Otel'de moda tutkunlarının beğenisine sunulan 'çevreye duyarlı' koleksiyonda üzüm motiflerinin yanısıra, geri dönüştürülmüş atıklar, pet şişeler dikkat çekti Doğu Roma ve Osmanlı kadınının giyim tarzının yansıtıldığı kıyafetlerle Rabia Yalçın dünya basınının ilgi odağı haline geldi 'İstanbul semalarından gelip geçen çeşitli kültürlerin ve tezatların bir sentezi' olarak yorumlanan kıyafetlerinde tezatlık temasını işleyen Yalçın, sol omzun üstüne iliştirilen plastik şişeli elbiseyle çevreye duyarlılığını da gözler önüne serdi İstanbul kültürleri ve plastik şişe demişken, bu elbise, size de kirli atıklarla dolu İstanbul Boğazı kıyılarını hatırlatmıyor mu?

" RABİA YALÇIN KİMDİR? " Haute couture modacısı Rabia Yalçın, aslında sadece tesettürlü hanımlar için kıyafetler üretmiyor ve türbanlı olmasına rağmen koleksiyonlarında dekoltelere de yer vermekten kaçınmıyor Tasarladığı giysiler ve kişisel yaşam biçimi arasında çelişki olduğuna inanmayan Yalçın, 'Dünyada her tür insan var Ben, benim gibi düşünmeyen, benim gibi görünmeyen bir insanı, insan olduğu için hoşgörüyle kucaklarsam, dünyada daha çok barış olacağına inanıyorum'' diyerek kendisine yöneltilen eleştirilere cevap veriyorKendini Türk el sanatlarıyla ilgilenen ve kendi giysilerini kendi hazırlayan kadınların sözünün geçtiği bir ailede yetişen bir modacı olarak tanımlıyor Aileden gördüğü eğitim sonunda işe ilk önce kendi kıyafetlerini dikmekle başlayan Yalçın, kısa süre sonra çevresinden gördüğü ilgi üzerine stilistlik konusunda yoğunlaşmış ve bu konuda eğitim almış İlk defilesini 1009'da düzenleyen Yalçın bir röportajında çizgisini Valentino'nun çizgisine benzettiğini belirtse de, tasarımlarında daha çok Osmanlı motiflerinin esintisini görmek mümkün

Tasarım aşamasında yalnız çalıştığını ifade eden Yalçın, kendine ait internet sitesinde kıyafetin tasarımından başlayarak dikilip hazır hale getirilmesine kadar devam eden süreci şu sözlerle anlatıyor: 'Tasarımlarımı boş bir salon içinde, özenle seçilmiş metrelerce kumaşın arasında ve dev bir aynanın karşısında yaparım Önce aynaya bakarak olmak istediğim kadını görür ve gördüğümü tasarıma aktarırım Tasarım yaptığım müşterinin ruhunu ön plana alır; tasarımı değil, müşterinin içindeki kadını gösteririm'Anlaşılan başarılı modacı New York Moda Haftası'nda ödül aldığı bu koleksiyonuna başlarken çevreye duyarlı bir kadın tasarlamış zihninde önce Sonra da çevreye zarar veren nesneleri bulMuş ve çöpe atmak yerine kıyafetlerinde kullanmış Sonuç olarak ortaya orijinal ve çevreci kıyafetler çıkmış

2 çocuk annesi 1 kız(23) 1 erkek(18) eşi genel cerrah olan rabia yalçın espirili modern hoş bir bayan kendine güvenen her yönüyle kendini açık yüreklilikle ifade eden bir bayan,bunları nerdenmi biliyorum tv de bir sohbet programındaizledim hayran oldum kendisine hemen yazmak istedim başarılı bir bayan helal olsun Başak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com