Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
frank, hayatı, il´ja

İl´Ja M. Frank Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İl´Ja M. Frank Hayatı

Il´ja M Frank

Il'ja Mihayloviç Frank, 23 Ekim 1908, Mikhail Lyudvigovic Frank, Matematik Profesörü genç oğlu ve eşi Dr Yelizaveta Mikhailovna Gratsianova tarihinde Leningrad'da doğdu

Moskova Devlet Üniversitesi Vavilov bir öğrenci olarak katıldı ve 1930 yılında mezun oldu 1931 yılında AN, üst düzey bir bilimsel Profesör subay oldu Leningrad Devlet Optik Enstitüsü Terenin laboratuvarı, ve 1934 yılında PN katıldı Lebedev, SSCB Bilimler Akademisi Fizik Enstitüsü, bilimsel bir subay olarak O Atom Nucleus Laboratuvarı sorumlu subay olarak onun bugünkü konumuna, 1941 yılında, üst düzey bilimsel memuru öncelikle terfi ve oldu 1957 yılından bu yana aynı anda Nötron Laboratuvarı, Ortak Nükleer Araştırmalar Enstitüsü Direktörü sonrası işgal etmiştir

Sohbet Frank ilk soruşturma fotolüminesans alanında ve fotokimya 1934 yılında Profesör DV Laboratuvarında nükleer fizik üzerine çalışmaya başladı Skobeltzyn

G-ışınları ve g-ışınları ölçümleri ve uygulama ile bağlantılı diğer sorunlar çifti yaratılış deneysel incelemeler onun tarafından gerçekleştirilmiştir Onun daha fazla çalışır, nötron fiziği, mezonlar ışık çekirdek ve nükleer fisyon reaksiyonları soruşturma tahsis edildi

Onun teorik araştırmaların konu Vavilov Cerenkov etkisi ve buna bağlı sorunlar

Frank 1935 yılında fiziko-Matematik Bilimleri Doktoru derecesini aldı, 1944 yılında Profesör akademik sırada teyit edildi ve 1946 yılında SSCB Bilimler Akademisi Sorumlu Üyesi seçildi

1937 yılında, ünlü bir tarihçi, Ella Abramovna Beilikhis evlendi

Onlar, bir oğlu Alexander var

Nobel anlatım, Fizik 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Il'ja M Frank 22 Haziran 1990 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com