Roger Guillemin Hayatı |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Roger Guillemin HayatıRoger Guillemin Fransa'da Dijon, Burgundy sermaye küçük bir kasaba olan 11 Ocak 1924 tarihinde doğdu Ben, kamu okulları ve lise orada eğitim gördü Dijon, 1943 yılında tıp fakültesine girdi ve 1949 yılında Lyon Faculté de Medicine'e MD derecesi aldı - iki okul daha sonra idari Lyon derece verilmesi daha büyük bir okul ile bağlı idi Tüm tıbbi çalışmalar ve eğitim, staj dönen ne diyebiliriz üç yıl, tamamen klinik odaklı Brüt anatomi hariç, herhangi bir tür Dijon bölgesindeki hiçbir laboratuar tesisi vardı Hiç eğlenceli gençlik karanlık yıllarda bu; Fransa, 1940 yılında Almanlar düşmüştü; Dijon 1944 yılında kurtuluş gün kadar sonra Alman ordusu tarafından işgal oldu Tıbbi çalışmalar, bu beş yıl boyunca, hep iki klinik tıp benim en iyi öğretmen, S Etienne-Martin ve J Charpy kendilerini o günlerde endokrinoloji erken kavramları ne ilgi, çünkü muhtemelen endokrinoloji ilgi vardı ve başında mantıklı bir tedavi sunmak için çıktı Ben her zaman ümit ettiklerini nasılsa ben bir gün işe bir laboratuvar Fransa'da müfredat 5 yıl sonra tıbbi çalışmalar sona erer; sonra hekimliği uygulamasının biraz zaman yaptığı Doktor Tıp derecesi elde etmek için, bir tez tez yazmak ve savunmak zorunda kaldı; genellikle Proforma oldu Ben bir laboratuvarda gerçekleştirdiği bazı çalışmalar umarım, dalabilir MD derecesi için bir tez yazmak için, ancak karar verdi Bir gün, ben Hans Selye onun alarm reaksiyonu ve genel uyum sendromu endokrinoloji Paris'te ders olacağını öğrendim Onu duymak gitti Manyetizma adamın olağanüstü bir şeydi Ben ona bir ders sonra konuşmak için gitti Birkaç ay sonra Selye fonları mütevazı bir dostluk, Montreal Üniversitesi Deneysel Tıp ve Cerrahi Selye yeni oluşturulan Enstitüsü oldu Bir yıl içinde bilateral nephrectomized sıçanlarda periton diyalizi ile birkaç hafta boyunca canlı olarak muhafaza desoxycorticosterone indüklenen hipertansiyon bazı deneysel çalışmaları tamamlandı; üzerine Lyon elde MD derecesi elde etmek için Fransız sisteminde gerekli tez için malzeme oluşturdu 1949 yılında bu tez savunma , Sonra benim için açık olan Fransız sistemi içinde bir araştırma kariyerinin academism ve biçimcilik çok ilgi değil, Selye Enstitüsü döndü ve üç yıl sonra sonunda bir doktora elde 1953 yılında fizyoloji derecesi Bu dört yıl içinde dikkat çekici bir program McGill Üniversitesi ve Montreal Üniversitesi arasında ortaklaşa yürütülen deneysel endokrinoloji öğrenilen vardı 1953 yılında, ben genç bir yardımcı doçent olarak, Houston, Teksas Baylor Üniversitesi Tıp Koleji'nde Fizyoloji Anabilim Dalı personeli katıldı 18 yıl boyunca 1970 yılına kadar, Baylor College of Medicine de fizyoloji öğretti Selye Bölümü'nde, ben, akut strese yanıt olarak yer aldı olarak hipofiz bezinin salgılanmasını fizyolojik kontrol sorunu ilgi varken Bu özellikle Claude Fortier ile dostane ilişkiler ve Londra Geoffrey W Harris tarafından uzun bir ziyaret nedeniyle oldu Nöroendokrinoloji, J Meites (ed), Plenum Basın Yayınları, 1978, ben nasıl daha fazla hipotalamik kökenli kimyasal mediyatörler için arama dahil oldu Öncüler, Cilt 2 bölüm, bazı ayrıntıları anlattı Hipofiz bezinin işlevlerini kontrol şüphesi; orada doktorasını elde etmiş hemen sonra nasıl Schally Murray Saffran McGill laboratuvar Baylor bana geldi biyokimya derecesi - biz de, biz hiçbir zaman doğası CRF (kortikotropin salgılatıcı faktör) sorunu çözmek olacağını düşündüğü gibi, ben 1960 yılında Fransa'ya geri döndü - gerçekleşmedi akademik sözlerini, böylece geri döndü Houston 1963 yılında ve daha sonra, 1970 yılında, bugünkü Laboratuvarları Nöroendokrinoloji kurmak için Salk Enstitüsü'nden gitti , Hipotalamik serbest faktör, TRF (Vitaminler ve Hormonlar, 29, 1-39, 1971), diğer izolasyon ile ilgili ilk izolasyonu ve karakterizasyonu ile ilgili bir iki değerlendirmeleri ile birlikte, hafif bir anekdot şekilde yazılmış bu bölümde, luteinizan hormon salgılatıcı faktör (Am J Obs ve Gynecol, 129, 214-218, 1977) ilgilenen okuyucu, gerçekten bu yıl başlarında iyi bir tarihsel açıklamasını, Nöroendokrinoloji içinde gerçek bir öncü verecektir Sağlık Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), çeşitli danışma grupları (Çalışma Bölüm) üzerinde 11 yıldır hizmet yorucu olduğu gibi ödüllendirici bir deneyim, 1969-1973 Amerikan Endokrin Derneği Konseyi'nin bir üyesi olarak 1974 yılında ABD Ulusal Bilimler Akademisi, 1976 yılında Fen-Amerikan Akademisi üyesi bir üyesi seçildi Bunların arasında birçok ulusal ve uluslararası bilimsel tespitler tarafından onurlandırıldı: Gairdner Uluslararası Ödülü, Toronto, Kanada, 1974; Dickson Tıp Ödülü, University of Pittsburgh, Pennsylvania, 1976; Tıp Bilimleri, Baltimore Passano Ödülü, Maryland, 1976, Temel Bilimler, New York, 1975 Lasker Ödülü ve son zamanlarda, ABD Başkanı tarafından sunulan Bilim Ulusal Madalyası 1973 yılında Fransız hükümetinin Légion d'Honneur; Chicago Üniversitesi (DSc), 1977; Rochester Üniversitesi (DSc), 1976, onursal derece aldık Harvey Ders özellikle büyük onur, çok sayıda anıt konuşmalar istenmiştir olarak düşünün, Rockefeller Üniversitesi, New York, 1974; Jane Russell Wilhelmi Memorial Anlatım, Emory Üniversitesi, Atlanta, Georgia, 1976; Geoffrey W Harris Memorial Anlatım, Endokrinoloji, Hamburg, Almanya, 1976 Uluslararası Kongresi, Gregory Pincus Memorial Anlatım, Laurentian Hormon Konferansı, 1976; Herbert M Evans, Memorial Lecture, San Francisco'daki California Üniversitesi, 1977 Houston, Paris, La Jolla, ben dükkanı kurmak bazen aynı anda Paris ve Houston arasındaki ulaşım gün gibi harika bir ortak ile çalışmak olağanüstü ayrıcalık oldu, bazıları çok daha bilgili kendi alanında daha Ben, (ya da hala Bu Nobel Ödülü tanınan bir grup çaba ve başarı oldu Ben bu arkadaşları, işbirlikçileri, benimle çalıştı, 1953 yılında başlayan öğrencilerin listesini yazmaya başladı; fazla yüz isimler dahil edildi görünce durdum Ben de dahil olduğu hipotalamik hormonlar destan eşsiz rol ve önemi, ben şimdi yüksek lisans öğrencisi olarak bana geldi La Jolla, Wylie Vale, şimdi Paris, Roger Burgus kireç ışık Edvart Sakız çağırmalısınız , La Jolla, Nicholas Ling ve Jean Rivier, hem şimdi La Jolla Onlar, kendi öğrencileri, ve bu gelişen bir alan ya da araştırma geleceği olacak Eşim, şimdiye kadar beş altı çocuk zaten sanatsal kariyerlerinde veya sanatsal için kesin bir tercih göstermek, yetenekli bir müzisyen ve bir sadece bir biyolog, bir gün olabilir Ve tüm bu beni iyi 1970 yılından bu yana Salk Enstitüsü'nden geldiğinde, La Jolla, San Diego bir banliyösünde, biz dolu bir Akdeniz evde yaşamış, eğer doldurulmadığından, çoğunlukla birçok çağdaş tablolar, Fransız ve Amerikan, heykel ve çanak-çömlek öncesi gelen Kolomb, Meksika ve Yeni Gine Birçok klavye ve yaylı çalgılar da bu mutlu evin keyifli bir yaşam ortamı bir parçası |
|