Raymond Davis Jr Hayatı |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Raymond Davis Jr HayatıRaymond Davis Jr 14 Ekim 1914 tarihinde Washington DC'de doğdu Babam Ulusal Standartlar Bürosu bir fotoğrafçı oldu Kendi kendini yetiştirmiş bir adam, o liseyi bitirdi, asla ama, Ulusal Standartlar Bürosu, kariyerine, pek çok faydalı buluşların yapıldığı ve sonunda Fotografik Teknoloji Bölümü şefi oldu Onun erken etkisi bireysel deney ve kendi aparat tasarımı yöne götürdü Annem, Ida Rogers Genç, Virginia eyaletinde bir yerli O asla bana bir sanatçı yapımında başarılı olmasına karşın, müziğin keyfini öğretti Onu memnun etmek için bir melodi taşımak için benim yetersizlik rağmen, bir şarkıcı çocuk olarak birkaç yıl boyunca bu oldu Bir süre sonra hava trafik müzik bastırmaması kadar ağırlaşmış önce hayatta, gün, Watergate açık hava konserleri devam zevk aldı Çocukluk çağında sürekli bana eşlik kardeşimin Warren, benim Ortaboy sadece 14 ay oldu Birlikte yaz akşamı, sokak oyunları oynadı Potomac kano, kürek ve koro benim yayımlanmasından sonra, babamız tüfek çekim çok hafta sonları geçirdim Yüksek okul ve üniversite, atıcılık için bir madalya sayısını toplayıp, ama ben uzun zamandan beri dünya daha az keskin nişancı ile daha iyi bir yer olacağı sonucuna sahip, bu etkinliği terk Ağabeyim ve ben büyüdükçe, bizim ilgi ayrıldığı Ben bilime daha fazla ilgi olurken, bir askeri kariyere yöneldi Babam, bana benim bodrum deneyler için kimyasallar getiren ve bana oldukça iyi bir fotoğrafçı olmak yardımcı, benim ilgi teşvik etti Favori okuma meselesi benim yerel şube kütüphanesi elde edilen pek çok bilim evreleri, Smithsonian raporları oldu Washington meraklı genç beyinlerin için birçok eğitim olanakları sundu Washington devlet okullarında eğitim ve gün bir öğrencisi olarak, University of Maryland katıldı, 1938 yılında kimya dalında lisans derecesi ile mezun oldu Midland, Michigan Dow Chemical Company için bir yıl boyunca çalıştıktan sonra, ben, Yale için doktora takip gitmeden önce, Maryland Üniversitesi'nden yüksek lisans derecesi almaya döndü 1942 yılında, benim doktora aldı fiziksel kimya, ve hemen bir yedek subay olarak ordu girdi Benim savaş yıllarında çoğu kimyasal silah testleri gözlemleyerek, benim yedek saat içinde keşfetmek ve Büyük Tuz Gölü ve çok daha büyük bir önceki Göl Bonneville için jeolojik kanıtlar dahil çevresindeki toprakları, fotoğraf, Utah Dugway Proving Ground harcandı Taburcu olduktan sonra 1945 yılında Ordu benim, ben Atom Enerjisi Komisyonu faiz uygulanır Radyokimya yapıyor, Miamisburg, Ohio, Monsanto Chemical Company Höyük Laboratuvar çalışmaya gitti 1948 yılının baharında, atom enerjisinin barışçıl kullanımı bulmaya kendini adamış yeni oluşturulan Brookhaven Ulusal Laboratuvarı'nın katılmayı başardı Brookhaven benim ilk birkaç ay içinde, ben, yeni gelenler için barınak sağlamak için laboratuvar tarafından kiralanan bir yaz otel Lindenmere yaşadı Bu benim gelecekteki eşi de Brookhaven çalışan Anna Torrey, Biyoloji Bölümü araya geldi vardı Bu bir sahil topluluk olduğu için, ben kendi yelkenli inşa etmeye karar verdi Bu fikir benim tanıdıklar tarafından küçümseyen görüntülenebilir, ancak Anna'nın yardımı ile, zevk ailemizin uzun yıllar veren bir 21 ayak şalopa Halcyon inşa oldu Şimdi üçüncü sahibi Halcyon hala yelken Great South Bay elinde Anna ve ben geç 1948 yılında evlendiler ve bir sonraki on beş yıl içinde, beş çocuk bize doğmuş yıldızlar hakkında bilgi almak için göktaşları ve güneş sisteminin erken tarihini inceleyen Chicago Üniversitesi, üst düzey bir bilim adamı Andrew yaşıyor yılında River Forest, Illinois, Martha Kumler, özel lise öğrencileri, Honeoye Falls, New York'ta yaşayan bir öğretmen; Nancy Klemm, eski evlerin pencereleri, bir ev kadını ve restoratör, Webster yaşıyor, Missouri; Roger, mekanik teknisyeni Relativistik Ağır İyon Çarpıştırıcısı Brookhaven Ulusal Laboratuvarı'nda, Center Moriches, New York'ta yaşayan çalışmak; ve Alan, Boeing ile bir mühendis, Seattle, Washington yaşıyor Bunların arasında, bizi on torun verdik Blue Point, New York, elli yılı aşkın bir süredir aynı evde yaşamış Benim ilk hareket, Brookhaven gelen, Kimya Bölümü Başkanı Richard Dodson, rapor ve yapmam bekleniyordu onu sormak Benim için sürpriz ve keyif için, ben, kütüphaneye gidin, bazı okuma yapmak ve bana itiraz ne olursa olsun benim kendi bir proje seçmek için tavsiye edildi Böylece uzun bir kariyer yapmak istediğim şey yapıyor ve bunun için para ödendi başladı Kütüphane, nötrino fizik, biraz zaman bilinen bir alan bir deney beni karar götürdü, ve benim arka uygundur gibiydi Modern Fizik Yorumları 1948 İK Vinç bir derlemede okuyun fiziksel kimya Erken deneylerde, Bruno Pontecorvo (1946) tarafından önerilen klor argon tespit yöntemi kullanarak, bir reaktör nötrino tespit etmek için çalıştı Bu yöntemde, bir 37Cl atom 37Ar bir atom yapmak için bir nötrino ile reaksiyona girer Argon asal gaz ve büyük bir miktarda klor zengin çözücü kimyasal ayırmak kolaydır Bir yarılanma ömrü 35 gün olan radyoaktif bir gaz doldurulmuş orantılı sayaç sayılabilir Bu reaktör nötrino akısı, bu büyüklükte bir hedef etkileyecek çok küçük olduğu gibi karbon tetraklorür Brookhaven Grafit Araştırma Reaktörü 1000 litrelik bir tankı teşhir ilk girişimi, herhangi bir sinyali algılamak için başarısız oldu Ayrıca, reaktör antineutrinos yayar ve Pontecorvo yöntem yalnızca nötrino algılar Bu iki parçacığın aynı olmadığını o zaman bilinmiyordu Daha sonra, nötrino kaynağı olarak, Savannah Nehri reaktörlerin birini kullanarak, büyük deneyler inşa Sonunda Fred Reines Nobel Ödülü kazandı zarif deney Reines ve Cowan tarafından ölçülen antineutrino akı altında 20 faktör olan nötrino akısı bir limit ayarlayın Diğer erken dönem çıkarları Oliver Schaeffer ile yüzey kayalarda 36Cl kullanarak jeolojik kalma bir yöntem geliştirme, dahildir Hızlandırıcı kütle spektrometresi sonraki gelişiyle birlikte, bu yararlı bir jeokimya aracı haline geldi, ama bizim sayma teknikleri yöntem işe yapmak için yeterince duyarlı değildi Göktaşlarında 36Cl ölçme döndü 36Cl radyoaktivite ve Ölçme bir göktaşı toplam birikmiş bozunma ürünü, 36Ar, göktaşı uzayda maruz kalmış ne kadar süre belirlemek için izin verdi Meteor maruz yaşlarda ilgi yıllarca devam etti Ayrıca taze düşen meteorların çeşitli 37Ar ve 39Ar kozmik ışın üretim ölçmeye çalıştı Kayıp Şehir göktaşı ile bu işi bizim en büyük başarısı oldu Bu göktaşı parça yörüngesinden belirlenmesine olanak sağlamıştır düştü fotoğraflandı Izotopların radyoaktif argon ölçüm bize iç güneş sisteminde kozmik ışın yoğunluğunu degrade anlamak için izin verdi Aya iniş döneminde, 37Ar, 39Ar, trityum ve ay kayalarda ve ay atmosferde 222Rn (kaya kutuları içinde sıkışıp astronotları tarafından geri getirdi) ölçümünde yer aldı Apollo 12 örnek işleme sırasında, Houston eldiven kutuları bir sızdırılan ve biz herhangi bir ay hastalıklar ile enfekte olmadığı açıktı kadar, iki hafta için astronotlar ve diğer birkaç şanssız bilim adamları ile birlikte karantinaya ilginç bir deneyim oldu Savannah Nehri deneyler sonucunda, Güneşten gelen nötrino tespit düşünmeye başladı Barberton Kireçtaşı Mine 2300 ayak yeraltı Akron, Ohio yakınında bulunan Pilot deney, ilk adım oldu Güneş Gözlem nötrino, Sun'ın enerji kaynağı hidrojen ve helyum füzyon tepkimeleri oldukları teorisini test potansiyeline sahip Ancak, 1950'li yıllarda, proton-proton zinciri reaksiyonları başlıca nötrino kaynağı olarak inanılıyordu, ancak bu zincir, klor, argon reaksiyon eşiğin altında, düşük enerjili nötrinolar sadece yayılan Holmgren ve Johnston 1958 yılında nükleer reaksiyon 3He 4 Heg7Be + g yeni bir ölçümü, proton-proton zinciri terminal reaksiyonların bir klor-argon radyokimyasal yöntemi ile ölçülen olabilir enerjik nötrino üreteceklerini ifade önerdi Bu gelişmelerden cesaret ve Brookhaven Ulusal Laboratuvarı'nda ve ABD Atom Enerjisi Komisyonu desteği ile, ben Kurşun Homestake Altın Madeni çok daha büyük bir deney, Güney Dakota yaptı Dedektör kendisi perkloretilen ile dolu 100000 galonluk bir tankın oluşuyordu, solvent giyim kuru temizleme için kullanılan en yaygın Deney madeninin 4850 ayak düzeyinde, yaklaşık bir kilometre metro yer oldu Başlangıçta, hiç güneş nötrino sinyal gözlenir ve sonuçlar sadece üst limit olarak dile getirdi Yöntemleri sayma tekniği ve özellikle daha sonra yapılan iyileştirmeler, John Bahcall tarafından hesaplanan standart güneş model beklenen akı yaklaşık üçte biri bir güneş nötrino sinyal üreten, yıllar boyunca devam etti Bu sözde "güneş nötrino sorunu" doğuşu oldu Güneş nötrino problemi, fizikçiler ve astrofizikçiler arasında büyük şaşkınlık yarattı Benim görüşüm ilk yıllarında standart güneş model yanlış bir şey olduğunu; birçok fizikçi deneme yanlış bir şey olduğunu düşündüm Ölçümler Yıllar tutarlı cevaplar ve birçok testler deneysel prosedürleri ile herhangi bir sorun olduğunu gösterdi Birçok seçkin fizikçiler, şimdi hayali görünüyor düşük güneş nötrino akısı açıklama önerdi Trevor Pinch, bir sosyolog, bilim adamları güneş nötrino soruna yanıt nasıl bir çalışma yaptı Standart güneş model öngördüğü ölçülen güneş nötrino akısı ve arasındaki anlaşmazlık 1990'ların ortasında, 1980'lerin sonlarında Kamiokande II deney ve düşük enerji pp nötrinolar için enerjik 8B nötrino galyum deneyler GALLEX ve SAGE tarafından teyit edildi Sadece son zamanlarda, Sudbury, Ontario, Kanada, Inco Nikel Madeni Sudbury Nötrino Gözlemevi (SNO) gözlemler, gerçekten, yayılan güneş nötrino toplam sayısı standart güneş model öngörü ile kabul eder, ama bu belirttiler üçte iki diğer tatlar (m ve t nötrino), nötrino salınım olarak bilinen bir fenomen haline Dünya'ya yolculuk sırasında nötrinolar değişim Sadece elektron nötrino Cl-Ar radyokimyasal yöntemi ile tespit edilebilir Önemli Homestake deney aynı zamanda, yeni bir güneş nötrino deneyleri gibi ölçü güneş nötrino akısı düşündüm çünkü ben, 1984 yılında Brookhaven den emekli oldu, ama güneş nötrino ölçüm vazgeçmeye hazır değildi Pennsylvania Üniversitesi Homestake deney yönetiminin transfer ve o zamandan beri orada, Araştırma Profesörü olmuştur Deney kadar güneş nötrino akısı Homestake Maden işletim durdurdu 1990'ların sonlarında, ölçmek için devam etti Bu arada, benim için sürpriz, yepyeni bir alan nötrino fizik Homestake gün hayal asla yönde geliştirmiştir |
|