Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
daniel, hayatı, mcfadden

Daniel L. Mcfadden Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Daniel L. Mcfadden Hayatı

Daniel L McFadden

Eşim Beverlee Tito Simboli ve 1962 yılında evlendi Biz üç yetişkin çocuğu, Nina, Robert ve Raymond ve üç torun sahibi, Emily Anne ve Daniel William var Beverlee endüstriyel ve soyut konular ile geniş format Polaroid çalışmaları en iyi bilinen bir fotoğrafçı O Raymond Simboli, Carnegie-Mellon Üniversitesi Mimarlık Fakültesi sanat profesörü Pittsburgh, PA İtalya göç ve kızıdır Kızım Nina bir edebiyat fakültesi mezunu çocuk psikolojisi ve Tucson, Arizona'da bir şirket için yönetici şef Robert doktorasını aldı malzeme, Carnegie-Mellon Üniversitesi'nden bilim ve Intel araştırma laboratuarları bir araştırma grubuna başkanlık ediyor Raymond teknoloji yönetimi konusunda uzmanlık alanı olan, California, Berkeley Üniversitesi'nden MBA almış ve Excite Athome Şirket yazılım geliştirme yönlendirir Emily ve Anne, Robert kızları ve Daniel William Ray oğlu

, North Carolina, büyük oğlu Robert Sain McFadden ve Alice Küçük McFadden 1937 yılında doğdu Babam McFadden ailesinin ilk olarak 1740 yılında yerleşen Kuzey Carolina, dağlarda büyüdü O, resmi eğitimin sadece dört yıl vardı, ama 14 yaşında yerel banka defterleri tutmak üzere işe alındı ​​yıldırım hesap makinesi oldu O isimler, yüzler ve kelimeler bir fotoğrafik hafıza ile sokulgan bir adamdı Annem, Güney Dakota sınırında, küçük bir Minnesota kasabasında büyüdüm Babası Jim İrlanda'da bir göçmenin oğlu, 1856 yılında Minnesota'da doğdu O bir at Dakota Eyalet tüccar olarak yaptığı ilk yıl geçirdi ve küçük kasaba müreffeh bir işadamı oldu Annem 1922 yılında Minnesota Üniversitesi ve Columbia MFA mimari bir derece aldı O Ohio'da bir mimari uygulama için New York'a taşındı ve daha sonra Cincinnati Üniversitesi'nde öğretim katıldı O mantığı için ince bir zihin ile sakin, cömert bir insandıAnnem ve babam, annem, Kuzey Carolina Üniversitesi'nde bir dönem öğretim üyesi iken 1929 yılında tanıştı 1936 yılında, o Cincinnati üniversite hayatı sol ve babam evlenmiş Kuzey Carolina kırsal uzak bir çiftlikte yerleşmiş ve herhangi bir elektrik ya da akan su ve az para ile sıradışı bir yaşam sürmüştür Babam büyük bir koleksiyoncu ve kitap okuyucu, ve ben onun kütüphane ile çevrili büyüdü Annem bir lise matematik öğretmeni oldu Çoğu gıda çiftlikte yetiştirilen oldu Komşular uzaktan, okuma ve birincil bir eğlence oldu , Bir çiftlikte ajan, ya da Thomas Wolfe süslü tarzı bir romancı olmak için planlama büyüdü Toprak koruma projeleri için bir devlet şampiyonluk kazanan ve benim koyun ve kazlar için mavi şeritler, 4-H aktif olarak görev aldı Ben her gün 04:57 Sağılan inek, ve tereyağı, peynir, yer fıstığı, mısır, ve saman satıldı Annem ve babam bana öğrettiği erdemli bir hayat sürmek için, ben, mütevazı, iyi yapılan iş benim memnuniyetini ve statü ve ödüller için rekabet içine çekilmiş olmaktan kaçınmak gerekir

2 Eğitim

Ben kırsal Kuzey Carolina kamu okulları katıldı Ben iyi bir öğrenci ve öğretmenlerimin bana benim sınıfları sırasında, genellikle günde dört ya da beş kitap ile yarış okumak için izin verdi Benim lise teklifleri sınırlı idi, ama annem yardım, cebir ve geometri yazışma dersleri tamamlamak için mümkün oldu 1953 yılında lise benim junior yıl boyunca, bir politika kampüs dışında polis tarafından bildirilen öğrenciler için otomatik süspansiyon kuruldu Ben yargı hakkını talep eden bir dilekçe sürücü sınıf arkadaşlarım arasında başladı O zamanın ve mekanın, bu, beni okuldan uzaklaştırma cezası ve bana yeni ufuklar aramak için bir fırsat verdi almak için yeterli oldu Minnesota'da bir amcamın mandıra bir sezon çalıştı ve 16 yaşında inceleme Minnesota Üniversitesi'ne girdi Bu noktada, benim çıkarları bilim dönmüşlerdi Benim üniversite hazırlık eğitim eksiklikleri hızlı bir şekilde yapılmış, 19 yaşında, BS Fizik yüksek onur Hala bir lisans ederken, Prof John Winckler tarafından Kozmik ışın Laboratuarında çalışmak üzere işe alındı Bu laboratuvar, tasarlanmış ve inşa edilmiş bir X-ışını teleskopu ve veri işleme ve telemetri için çok erken bir transistörlü bilgisayar Ben, bu araştırma deneyimi çok daha fazla Ben o zaman anladım daha çok şey öğrendim ve bilimsel teori ve ölçüm kurumsal ve etkileşim bu şeklinde benim anlayışBir lisans olarak başka bir iş programı kartı sorters psikolojik testler oluşturmak için kullanılmaya başlandı Bu psikolojik ölçme büyük bir ilgi oldu Minnesota yüksek lisans öğrencisi olarak fizik çalışmalarına devam etti, fakat güçlü bir insan davranışının çalışma çekmiştir O zaman, Ford Vakfı, sosyal bilimler yayılmış bilim adamları üretmek için tasarlanmış iddialı bir Minnesota'da Davranış Bilimleri Eğitim Programı sponsor oldu Ben 1958 yılında bu programa kabul kazandı ve çekirdek doktora içeren bir ders çalışma başlattı psikoloji dersleri, sosyoloji, ekonomi, antropoloji, siyaset bilimi, matematik ve istatistik, toplam 70 den fazla lisansüstü düzeyde dersler Tekrarlanan tutsak ikilemi oyun davranışları üzerinde deney yapma, Sosyal Psikoloji, Profesörler Hal Kelley ve Stanley Schacter için araştırma görevlisi olarak çalıştı ve etkileri üzerine ruh hali değişen sosyal etkileşim ilaçlar Ben öğrenme ve seçim matematiksel modeller bir ilgi gelişti ve Minnesota bu konuda en büyük çıkarları ile Ekonomi Bölümü'nde öğretim Profesör John Chipman ve Leo Hurwicz olduğu bulundu Bu profesör ile bir çözüm bulmak için, ben benim davranış bilimleri programı iktisat kurşun alanında yapılan ve 1960-1961 yılında ekonomi doktora ders ve sınav şartları Ben özellikle ekonomik teori ve resmi modellerin güç aksiyomatik gelişimi üzerine yaptığı vurguyla, Chipman ve Hurwicz tarafından güçlü bir şekilde etkilenmiştir Ford Vakfı programı diğer araştırma grupları kursiyerlere poz vermek için, çalışmanın son yıl önce yaz aylarında bir externship vardı Profesör Kenneth Arrow ve Marc Nerlove çalışmak için Stanford için gönderildi Oradayken, ben, en önemlisi, matematik bir araştırma aracı olarak kullanmak için nasıl bir anlayış flaş bana bir tez konusunu veren Prof Hirofumi Uzawa ile kısa bir etkileşim vardı benim araştırma eğitimi çok önemli bir nokta olduğunu kanıtladı ve

3 Akademik kariyer

Benim doktora tamamlanmasını takiben 1962 yılında Pittsburgh Üniversitesi Mellon post-doktora araştırmacısı olarak gitti ve ertesi yıl University of California, Berkeley'de öğretim katıldı Ben seçim davranış çıkarlarını devam etti, ama şimdi de ekonomik teori ve ölçüm bağlama sorunu oldukça geniş ilgi oldu Ben arkadaşlarıma birçok ortak çıkarları paylaştığı kiminle Peter Diamond, Roy Radner Dale Jorgenson ve Gerard Debreu, etkileşim büyük bir fayda sağlamıştır

1977 yılında MIT'de ekonomi fakültesi taşındı O günlerde, Paul Samuelson, Robert Solow ve Franco Modigliani yoğun aktif ve entelektüel hayatının canlı vardı Başkan Eisenhower, MIT ve bilim danışmanı saygı duyulan eski başkanı James Killian, adını bir sandalye verildi Dr Killian ile görüşmesinde, dedesi dedem baş mekanik pamuk fabrikası sahibi olduğunu öğrendi Bob Solow ilgili zaman, o "Amerika sosyal hareketlilik Öyle ki; iki kuşak sonra, hala Killian Kullanıcı değirmen mekanik" dedi

MIT istatistik bir bölüm var, ve onun yerine İstatistik Araştırma Merkezi vardı vermedi 1986 yılında kendi araştırma istatistikleri iyi kaynaklara dayanıyordu çünkü Ben öncelikle Müdürü oldu Ancak, MIT istatistik programı iyileştirilmesi idari usta kanıtlamak ve 1991 yılında istatistiklere kaynaklarının yararlanmak için Berkeley dönmek için seçti ve Ekonometri Laboratuvarı, ekonomi uygulamaları için istatistiksel hesaplama geliştirmeye adanmış bir tesis kurmak için vermedi E Morris Cox Sandalye sahibi ve benim araştırma bu sandalye bağış çok destek verdi

Düzenli öğretim randevuları ek olarak, ben bir Fairchild Üyesi olarak 1990 yılında, Teknoloji Irving Fisher, Araştırma Profesörü, California Institute 1976-1977 1966-1967 yılında Chicago Üniversitesi, Yale ziyaret etti

4Araştırma

1964 yılında Ulaştırma Bölümü Kaliforniya otoyol yönlendirme kararları veri bir lisansüstü öğrencisi, Phoebe Cottingham, çalışan, ve kurumsal karar verme davranışını incelemek için bu verileri analiz etmek için bir yol arıyordu Aksiyomatik bir psikolog Duncan Luce tarafından geliştirilen seçim davranış teorisi üzerine ona bir ekonometrik model için çalıştı Thurstone ve Marshak çalışmaları üzerine Çizim, bu model seçim davranış ekonomik teori ile bağlantılı göstermek mümkün oldu Bu gelişmeler, şimdi multinomial logit model ve seçim davranışı için rasgele faydalı model olarak, ekonomi ve diğer sosyal bilimlerde yaygın olarak yararlı olduğu ortaya çıktı Bu, örneğin, seyahat modları, meslek seçimi, marka otomobil satın alma ve evlilik ve çocuk sayısı ile ilgili kararlar çalışma için kullanılır

Yıllar geçtikçe, ekonomi ve seçim teorisi, uygulamalı sorunları hemen hemen tümüne sahip kökenleri çeşitli konularda yazıları yazdım Benim araştırma ortak bir tema, sıkı bağlayıcı ekonomik teori ve ekonomik ölçüm ve analiz sorun bir vurgu olmuştur, teorik ve uygulamalı iktisatçıları seçeneklerini genişletmek eden istatistiksel araçlar geliştirme üzerine Ben, şık ve yenilikçi bir matematik ve istatistik için güçlü bir takdir var, ama bilimsel öncelikli bir konu olarak somut uygulamalar üzerinde duruldu benim araştırma tutmaya çalışın ve takip etmek uygulamalı iktisatçıları için şablonlar sağlar Ben yıllar boyunca birçok meslektaşları ve öğrenciler ile etkileşim yararlanan var Seçim davranışının temel araştırma alanında gelişmeler, özellikle Profesör Peter Diamond ve Moşe Ben Akiva MIT, Chicago Üniversitesi, Northwestern Profesör Charles Manskinin Profesör James Heckman ve Berkeley Profesörü Kenneth Tren ile etkileşim büyüdü

Benim araştırma, son yıllarda tercih edilen ekonomik teori sapmalar yoğunlaşmıştır özellikle Danny Kahneman ve Amos Tversky ve ekonomik analiz ve ekonomik verilerin yorumlanması için üzerindeki etkileri tarafından yapılan bilişsel psikoloji deneylerinde bulundu Insanların ekonomik araştırmaları sorulara cevap okuyan olmuştur, ve bu konularda çalışması için internet üzerinde araştırmalar ve deneyler yürüten için yöntemler geliştirmek olmuştur Ulusal Sağlık Enstitüsü Ulusal Yaşlanma Enstitüsü desteği ile, yaşlı Amerikalıların ekonomik durumu, konut düzenlemelerin yeterliliği, finansal planlama ve sağlık hizmetlerinin zamanında teslimat ve maliyet gibi sorulara bakarak Kalan ömrünü uzunluğu hakkında gerçek olamayacak kadar iyimser çünkü, gelire dönüştürmek yerine, ortalama yaşlı varlıklarını çok uzun tutun, örneğin bulabilirsiniz

5 Kişisel çıkarları

Benim ana uğraş, neredeyse ikinci bir meslek, tarım Beverlee ve ben kendi Napa Valley küçük bir çiftlik ve bağ Üzüm, büyümek ve satmak ve kendi kullanımı için şarap yapmak Biz de büyümek ve satmak incir ve zeytin yağı Biz, beş inek, üç ördek, ve on bir tavuk var Ben, çiftlikte iş zihin temizler bulmak ve bağ teoremleri kanıtlamak için harika bir yerdir

6 Nobel Ödülü

Ben bu ödülü kazanmak için hayret ve Jim Heckman, otuz yıl boyunca fikir alışverişinde olduğumuz eski bir dostu ve iş sabit bir fikir ve benim için ilham kaynağı ile paylaşıldığı anlamına mutluluk duyuyorum Nobel komitesi Mikroekonometri bilimsel değeri tanıdı ben çok memnunum Ekonomi ve benim kendi araştırma dev katkılarda bulunmuş iki büyük bilim adamı, Zvi Griliches ve Amos Tversky, benden önce bu ödülü almak için yeterince uzun yaşamak değildi ki üzgünüz Benim kariyeri boyunca elde ettiklerimizi için çok sayıda kredi Beverlee ve araştırma incelikle benim ithaf edilir ve ekonomi ve yaşam dengesi için gerekli perspektifi ailem, gider Para ödülü East Bay Toplum Vakfı'na bağışlıyor:, sanat ve eğitimi teşvik için kullanılacak yönetecek

Les Prix Nobel Nobel Ödülleri 2000, Editör Frängsmyr, [Nobel Vakfı], Stockholm, 2001 Tore

Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com