Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
frederick, hayatı, reines

Frederick Reines Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Frederick Reines Hayatı

Frederick Reines

Paterson, New Jersey, 16 Mart 1918, dört çocuğundan en küçüğü olarak doğdu Annem ve babam, İsrail ve Gussie (Cohen), Rusya aynı küçük bir kasaba Amerika Birleşik Devletleri'ne göç sonra bir araya geldi ve New York'ta evlendi Rusya, Haham İshak Yakup'un Reines (1839-1915), baba tarafından akrabası Mizrachi Dini Siyonist hareketin kurucu rolüyle ünlü oldu Elle çok yetenekli ve bir ölçüde hayal kırıklığına uğramış bir makinist, babam, I Dünya Savaşı'ndan önce bir dokumacı olarak çalıştı savaştan sonra bir ipek fabrikası faaliyete başlamıştır ve o genel bir mağaza koştu sonunda Hillburn, New York'a taşındı 4 Temmuz kutlamaları işaretlenmiş bir pavyon orkestranın oynanan yurtsever havai fişek ve müzik de dahil olmak üzere küçük bir Amerikan kasabasında bu tipik Amerikan country mağaza ve yaşam çevresinde erken çocukluk anılarını merkezi, Bir çocuk gibi, ben şeyler bina ve okul grup şarkı katılan keyif aldım Müzik, özellikle de şarkı söyleme, benim merkezi bir ömür boyu ilgi odağı haline Bir yandan bir teleskop simüle etmek için kıvrılmış yoluyla alacakaranlık pencereden dışarı bakarken, ben, dini okulda can sıkıntısı bir an sırasında meydana olduğunu unutmamak bilime ilgi ilk kıpırtılar, ışık hakkında tuhaf bir şey fark ettim; olgu kırınım Bu benim için bir hayranlık ışık ile başladı

Benim erken eğitim, benim eski kardeşleri tarafından güçlü bir şekilde etkilenmiştir Ablam tıp ve kardeşlerim bir doktor oldu avukatlar oldu; Evimiz esas ablam ve iki kardeş, profesyonel çalışmalar yapan ciddi öğrenciler olmak üzere tüm eğitim çıkarlarına nedeniyle birçok kitap vardı İzcileri üyelik faaliyetleri arasında; sonunda Eagle Scout rütbesine ulaşmak ve kuruluş içinde liderlik rolleri üstlenerek, saflarını üzerinden her yıl arttı Benim bilimsel çıkarları da kristal radyolar inşa etmeye başladı İzcileri, bu süre içinde çiçek "sıfırdan" Bu zamana kadar aile New Jersey dönmüştü ve ben Birliği Hill Lisesi'nde bir öğrenci Okulda intitially edebi çıkarlarını daha fazla ilgi ve bilim çalışmaları yanı yapmadım Ancak, bu durum lise üçüncü ve dördüncü yıl aufficiently bilim yönde bana gelin döndü Ben kuvvetle bana istedikleri zaman çalışmasına izin vermek için bana bir ilgi aldı ve laboratuvar için bir anahtar ile karşıma bir fen bilgisi öğretmeni tarafından teşvik edildi Ben de lise yıl kitabın Yayın Şefi olarak görev yaptı Benim giriş asli hırs hakkında öğrencilere yıl kitap sorguya yanıt olarak, "bir fizikçi extraordinaire olmak için"

Fen ve mühendislik çalışması için bir üniversite seçmek için geldiğinde, ben başlangıçta MIT gitmek için amaçlayan, ve kabul ve benim notlar dayalı bir burs için başvuruda tavsiye edildi Ancak, ben yönünü değiştirdi ve Stevens Institute of girdiğiniz okul için onun bilgeliği ve coşku beni etkiledi Stevens Institute of Technology, kabul memuru ile bir şans karşılaşma vardı Orada, mühendislik çalışmalarının yanı sıra, dramatik bir toplum ve bir dans grubu performansı katıldı Ama hangi yapan kolej aktivite, bana Händel "Mesih" gibi ana parçaları, solo roller koro, şarkı söylüyordu uzun bir süredir devam eden bir çekim oldu Müzik için ses ve kulak yeterince yüksek koronun lideri, tanınmış bir ses koçu ile Meatropolitan Opera dersleri almaya teşvik edildi, kabul edildi Bir öğrenci olarak, ben dersler için ödeme göze olamazdı bu yana, sonunda bana ücretsiz verilmiştir , Üniversite ve yüksek lisans okul yılları arasında, hatta profesyonel bir şarkı kariyer peşinde hakkında kısaca düşündüm, ama sonuçta buna karşı karar verdi

Müzik ve üniversitede geliştirdiği tiyatro hayatım boyunca devam etmiştir Yıllar sonra, Los Alamos çalışırken, kasaba korosu ile soloları seslendirdi ve dramatik bir toplum ile yapılan; benim dramatik rolleri başrol "Rüzgar devral" Ben de Los Alamos Gilbert ve Sullivan operet performansları seslendirdi Ben üniversitede iken, Gilbert ve Sullivan keşif meydana gelmiş ve G & G sözleri bazen eğlenceli meslektaşları ve dostları keyif aldık Cleveland Senfoni Orkestrası, Robert Shaw ve orkestra şefi George Szell yönetimindeki koro ile yapıldığında benim müzikal çabaları zirve, Cleveland yaşadığı dönemde oluştu

Steven Institute of Technology, 1941 yılında matematiksel fizik benim 1939 yılında mühendislik lisans derecesi ve Bilim Master derecesi aldı Sylvia Samuels evlendi, 1940 yılında bu dönemde Biz iki çocuk, şu anda Ojo Sarco yaşayan Robert G, New Mexico ve Alisa K Cowden, Trumansburg, New York, ve altı torunu var

SA Korff yönünü altında deneysel kozmik ışın fizik bir süre çalıştı, New York Üniversitesi, yüksek lisans eğitimine devam etti ve RD Mevcut altında "Nükleer fisyon Sıvı Bırak Modeli" teorik bir doktora tezi yazdı 1944 yılında tezimi bile tamamlamadan önce, ben, Manhattan Projesi üzerinde çalışmak için, Los Alamos Bilimsel Laboratuvar Teorik Bölümü Richard Feynman altında bir personel olarak işe alındı , On beş yıllık bir dönemi kapsayan Los Alamos Manhattan Projesi ve daha sonraki araştırma, benim katılımı sırasında, dünyada şimdiye kadar bilimsel yetenek belki de en büyük toplama şirkette çalıştı Ben, daha sonra, Teorik Bölümü Eniwetok atoll Atom Enerjisi Komisyonu deneylerin bir dizi oluşan Operasyon Sera müdürü, bir grup lideri oldu ve geldi Yaklaşık bir yıl sonra Eniwetok, Bikini ve Nevada'da test alanlarına yapılan bombalı testlerin sonuçlarına çalışmalarına ek olarak, ben coauthored hava patlama dalgasının bir çalışma da dahil olmak üzere, nükleer patlamaların etkileri temel bir anlayış bu dönemde çalışmalarını yönetti John von Neumann ile 1958 yılında, Cenevre Barış konferansı için Atomlar bir temsilci oldu

1951 yılında, ben, önümüzdeki yıllarda takip fizik hakkında düşünmek için bir dini-rezidans Los Alamos benim görev aldı Nötrino gözlem girişimi karar verdiğini, bu süre içinde oldu Anlaşılmaz nötrino için arama fikri, aslında, benim için en erken 1947 yılında ortaya çıkmıştı, ama fırsat kendini mevcut değildi Şimdi bunu yapmak için detemined, ve Clyde Cowan, bir başka Los Alamos personel ile son derece verimli bir işbirliği kurdu Biz başlangıçta bir nükleer bomba testi nötrinoların kaynağı olarak kullanımı göz önünde bulundurulduğunda, ama yakında Hanford, Washington, reaktör daha iyi olacağına karar verdik Hanford sonucu 1953 yılında ilk ipuçları sonra, Güney Carolina inşa edilen yeni Savannah River reaktörü tesis hakkında John Wheeler tarafından bilgi verildi Savannah River koşulları bu deney için idealdir, 1955 yılında, Cowan ve orada operasyon aktarılır 1956 yılında biz elektron antineutrino gözlemledi Bundan kısa bir süre sonra, Cowan Los Alamos sol ve işbirliğinin doğal bir sonu geldi Gama ışını astronomi için bir süre benim dikkatimi döndü ve kısa sürede ilk nötrino özelliklerini incelemek için, Savannah Nehri yerinde sürekli bir dizi deney başladı

Cleveland, Ohio of Technology'de (daha sonra) Kasa Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı Profesörü ve Başkanı olmak için 1959 yılında Los Alamos bıraktı Case benim yedi yıl boyunca, reaktör nötrino fizik çalışan bir grup, çift beta bozunumu, elektron ömür boyu çalışmaları, nükleon çürüme arar, ve nötrino ilk gözlemini yaptı, Güney Afrika'da bir altın madeninde çok iddialı bir deney yaptı kozmik ışınlar atmosferde üretti Deneysel programın temel amaçlarından nötrino özelliklerinin aydınlatılması ve ücret, baryon numarası ve lepton sayısı korunumu gibi, temel simetri ilkelerinin ve koruma yasaları sınırlarını, problama edildi Bu deneylerin çoğu, başarılı olmak için, kozmik ışın muon akı azalması gerekli ve grup mutlaka derin yeraltı laboratuvarlarının işleyişi konusunda uzman oldu Bu projeler ayrıca, büyük sıvı sintilatör ve su Cherenkov dedektörleri kullanımı da dahil olmak üzere yenilikçi dedektör tekniğini geliştirmek bizi çekti

Bu araştırma doğrultusunda gittim devam etti ve 1966 yılında Kaliforniya Üniversitesi, Irvine kampüsünde, Fiziksel Bilimler Fakültesi kurucu Dekanı olmak için benimle benim araştırma grubu getirdi Ben tam zamanlı öğretim ve araştırma dönmek için istifa Ben, 1974 yılına kadar Dekanı olarak görev yaptı 1987 yılında UCI Sayın Fizik Profesörü olarak atandı ve 1988 yılında profesörü oldu Ben de, UCI, Tıp Koleji Radyolojik Siences Profesörü olarak hizmet etmiştir Irvine "Nötrino Grubu" aktif nötrino ve IMB (Irvine-Michigan Brookhaven) proton çürümesi deney rolü de dahil olmak üzere temel parçacık fiziği deneyleri, geniş bir yelpazede yer almıştır Bu grup, reaktör nötrino deneyleri program devam etti laboratuvar çift beta bozunumu gözlemlemek için ilk ve (Kamiokande Deney ile ortak gözlem için düzenlenen Amerikan Astronomi Derneği tarafından, 1989 Yüksek Enerji Astrofizik Bruno Rossi ödüle layık görüldü Japonya'da) süpernova 1987A nötrinoların Süpernova nötrino algılama IMB deney özellikle sevindirici bir sonuç oldu Bizim grup olarak her bir tespit işaretleri süslenmiş büyük dedektörleri, önceki dedektörler birçok yıldız çöküşü nötrino görme olasılığı her zaman farkında olmuştur "Supernova Erken Uyarı Sistemi"

Yıllar geçtikçe, soruşturmanın diğer ilginç deneysel fikirler ve alanlar bir dizi benim dikkatimi nesneler var, ve ben doğasında var olan imkânları keşfetmek için biraz zaman ve çaba harcamışlardır Bunlar: kalıntı nötrinolar için arama, bir foton, nötrino tarafından değiştirildiği "nötrino Mösbauer etkisi", yerçekimi sabiti G, en kötü ölçülen büyüklüğü çeşitli siparişler nükleer olmayan temel sabiti ölçümü; küresel lens uzay teleskopu; ultra-sound kullanarak beynin keşfi; ve yeni detektörü fikirlerin çeşitli Pauli Dışlama prensibi ihlal daha sıkı limitler belirlemek için çalışıyor Bu bilimsel kavramları, amaç ve zorluklar benim ilgi tahrik ve teşvik etmek devam ediyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com