Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
debye, hayatı, peter

Peter Debye Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peter Debye Hayatı

Peter Debye

Petrus (Peter) Josephus Wilhelmus Debye Maastricht, Hollanda, 24 Mart 1884 doğdu O memleketi ilköğretim ve orta dereceli okullarda yaptığı ilk eğitim almış ve sonra hayatının bir bilgi arama için tahsis edilmiştir Aachen Teknoloji Enstitüsü (Technische Hochschule) yaptığı çalışmalar devam etti ve 1905 yılında elektrik teknolojisi, orada bir derece elde etti Bu iki yıl boyunca çalıştığı Aachen Teknoloji Enstitüsü, Teknik Mekanik Yardımcısı olarak atanmadan açtı 1906 yılında Debye 1910 yılında bir üniversite öğretim görevlisi olarak (1908 yılında Fizik bu Üniversitesi doktora elde) nitelikli Münih Üniversitesi, Teorik Fizik benzer bir pozisyon aldı

Ertesi yıl, yani 1911 yılında, Debye iki yıl kaldı Zürih Üniversitesi Teorik Fizik Profesörü oldu Utrecht Üniversitesi Teorik Fizik Profesörü olarak atandı, 1912 yılında Hollanda'ya geri döndü ve 1914 yılında Göttingen Üniversitesi Teorik Fizik Enstitüsü Anabilim Dalı ücret almak için taşındı Daha sonra tüm Enstitüsü Müdürü oldu ve 1920 yılına kadar deneysel fizik üzerine dersler verdi

1915 yılında Profesör Debye physikalische Zeitschrift Editör oldu ve 1940 yılına kadar bu kapasitenin hareket etmeye devam etti

Debye Fizik Profesörü ve Eidgenössische Technische Hochschule Müdürü olarak, 1920 yılında Zürih'e geri döndü 1927 yılında, Leipzig, aynı görevde ve 1939 ve 1934 yılında Berlin-Dahlem ve Berlin Üniversitesi'nde fizik profesörü olan Kaiser Wilhelm Fizik Enstitüsü, Max Planck Enstitüsü Direktörü olarak görev yaptı

Randevu Avrupa'daki çalışmaları sonlandırılır ve 1940 yılında 1946 yılında Amerikalı vatandaşlık Kimya Principal Ithaca New York Cornell Üniversitesi, Kimya Bölümü profesörü oldu

Yıl 1952, Cornell Üniversitesi Kimya Emeritus Profesörü olarak Debye daha sonra Cornell Üniversitesi Kimya Bölümü Başkanı görevinden istifası ve randevu gördüm

Fizik ve Kimya Profesörü Debye evliliğin ve eserleri olan bağlılığını onu çok ayrımlar kazandı ve şu üniversitelerden fahri doktora ona takdim ve enstitüleri öğrendim edilmiştir: Brüksel ve Liège; Oxford; Sofya; Mainz, Technische Hochschule, Aachen; Eidgenösissche Technische Hochschule, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Harvard, St Lawrence, Colgate, Notre Dame, Kutsal Haç, Brooklyn Politeknik, Boston College, Providence College O Royal Society, Londra Rumford Madalyası, Franklin ve Faraday Madalya, Hollanda Kraliyet Akademisi, Batı Almanya Fizik Derneği tarafından verilen Max Planck Madalyası (1950) Lorentz Madalyası tutar, Willard Gibbs Madalyası "Chicago ( 1949), Nichols Madalyası (1961), Kendall Ödülü (Miami, 1957), American Chemical Society (1963) Priestley Madalyası; Kommandeur des Ordens Leopold II ve 1956 yılında atandı

Columbia, California, Paris, Liège, Oxford, Cambridge, Harvard, Michigan, Güney California - Debye birçok üniversitede misafir Öğretim Üyesi oldu ve birçok ülkede bilim akademileri ile ilişkili olmuştur: Washington, New York, Boston ve Philadelphia'da Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, Büyük Britanya (İngiltere ve Royal Society of Kraliyet Enstitüsü, Londra), Danimarka, Berlin, Göttingen ve Münih (Almanya), Brüksel ve Liège (Belçika), İrlanda Kraliyet Akademisi, Dublin; Papalık Akademisi, Roma, Hint Akademisi, Bangalore ve Ulusal Bilim Enstitüsü (Hindistan), Real Sociedad Española de Fisica y Quimica ve Academia de Ciencias, Madrid (İspanya) ve SSCB, Macaristan Bilim Akademileri ve Arjantin Nobel Kimya Ödülü - 1936 yılı onun için mümkün olan en büyük onur ödülü gördüm

Profesör Debye Mathilde Alberer evli ve evli hem de bir oğlu Peter Paul Rupprecht (d 1916) ve bir kızı Mathilde Maria (d 1921) bulunmaktadır

Nobel anlatım, Kimya 1922-1941, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1966

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Peter Debye 2 Kasım 1966 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com