Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akşam, güneşi, kitap, özeti

Akşam Güneşi Kitap Özeti

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Akşam Güneşi Kitap Özeti

Akşam Güneşi Kitap Özeti

Kitabın Adı:Akşam Güneşi

Kitabın Yazarı:Reşat Nuri Güntekin

Kitabın Yayınevi: İnkilap Yayınevi

strong>Kitabın Türü: Çocuk kitapları

Kitabın Basım Yılı: 1981

Sayfa Sayısı:116

Kitabın Konusu: Eser küçük yaşta yetim kalmış ve amcası tarafından büyütülmüş olan Nectinin hareketli bir hayattan sonra yaşadığı sıkıntılı hayatı anlatmaktadır

Kitabın Özeti:

Romanın kahramanı Necati çok küçük yaşta yetim kalmıştır Büyük annesi ile birlikte Büyükada’da yaşar Daha sonra amcası onu İstanbul’a yanına alır Necatinin amcasının iki kızı vardır ve necati amcasının kızları ile büyür Necati orta okulu bitirdikten sonra askeri okula girer Buradanda mezun olduktan sonra amcasının yardımıyla Fransa’ya askeri akademiye girerBuradan mezun olduktan sonra İstanbul’a döner İstanbul’dan Şam’a tayini çıkar Şam’da sıkıcı iki yıl geçirir ve sonra Bulgaristan’a tayini çıkar Bu göreve gitmeden önce bir aylığına izin alır Amcasının yanına gider Bu arada amcasının büyük kızı kocası ile olan sorunları nedeni ile intahara kalkışır ve kendini vurur daha sonsa birlikte babasının yanına taşınırlar Bu tatil sırasında Necati gönlünü komşu kızı Zehra’ya kaptırır ve kendisini beklemesini söyler ve daha sonra İstanbuldan bulgaristana yolculuğa çıkar

Necati Bulgaristan’a giderken bir Türk çetesi treni durdurur Necati’nin subay olduğunu anlarlar ve çeteye dahil ederler Bu Türk çetesi Rum çeteleri ile çatışmaya girmektedir yine böyle bir çatışmada Necati yaralanır ve yolunu kaybeder dört gün gibi bir süre terk edimiş değirmende kalırDaha sonra onu bulurlar ve bir hastahaneye götürürler Değirmende kalırken çok kan kaybeder ve yarası mikrop kapar Doktorlar, Necati’ye bundan sonraki yaşamında heyecan yaşamamasını, eğer çok heyecanlanırsa öleceğini söylerlerNecati İyileştikten sonra hastahaneden ayrılır ve İstanbul’a amcasının yanına döner İstanbul’a gidince durumu Zehra’ya açıklar ve ondan ayrılır Necati’nin amcası görev sırasında ölmüştür ve bundan Necatinin yeni haberi olur Nilgün, Necati ile ilgilenir ve ona bakar Bir süre sonra Nilgün, Necati ile evlenir Hastalığından dolayı düzenli bir hayat sürmek için babasından miras kalan Büyükada’daki çiftliğe yerleşir Bir süre sonra Leyla çifliğe ziyarete gelir Leyla büyümüş ve genç bir kız olmuştur Necati ve Leyla çiftlikte gezerler, ata binerler, beraber dolaşırlar Bu sırada birbirlerine bağlanırlar Ve bir gün baloda Leyla ile dans ederken aşırı heyecanlanır ve hayatını kaybeder

Kitabın Anafikri:

Her zaman planlı ve yerinde bir hayat yaşamalı yapacaklarımızı ölçüp biçmeliyiz

Kitaptaki kahramanlar:

NECATİ; gençliğini dolu dolu yaşamış, istegiği herşeyi yapmıştır Geçirdiği hastalıktan dolayı eski hareketliliği kalmamıştır

LEYLA; sevecen, çok güzel bir kızdır Gönlünü genç yaşta Necati’ye kaptırır

NİLGÜN; yardımsever ve iyi kalpli bir kızdır Necati’ye çoçukluğundan beri aşıktır, fakat bunu söyliyemez

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com