Endüstri Mühendisliği Nedir, Nasıl Olunur |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Endüstri Mühendisliği Nedir, Nasıl OlunurEndüstri Mühendisliği Nedir? Nasıl Olunur? Endüstri Mühendisliği zaman, insan, hammadde, vb gibi sınırlı olan kaynakların verimli kullanılmasını, sağlayarak işletmenin kara geçmesini sağlayan bir mühendislik dalıdır Endüstri Mühendisi sistem olan (açık ve ya kapalı döngü sistem) üretim veya hizmet sektöründe çalışabilir Sistemdeki çıktı miktarını sabit tutup, girdi miktarını düşürerek; sistemde ki girdi miktarını sabit tutup, çıktı miktarını artırak ya da girdi miktarını düşürürken, çıktı miktarını artırarak sisterimin verimliliğini artırmaya çalışır Bu mühendislik dalını diğer mühendisliklerden ayıran en önemli özelliklerden biri de ergonomi dersi ile insan faktörününde hesaplamalara katılmasıdır Her türlü üretim çeşidinin yapıldığı fabrikalarda, hastanelerde, bankalarda, otellerde,restorantlarda, bir sistem dahilinde kar amacı güden işletmelerde ve ya kar amacı gütmeyen vakıflarda; üretim-planlama, kalite kontrol, lojistik, müşteri hizmetleri, personel yönetimi, vb bölümlerde görev alabilir |
|