Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, haberleşme, ile, ilgili, mesleği, teknikerliği

Haberleşme Teknikerliği Mesleği İle İlgili Bilgi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Haberleşme Teknikerliği Mesleği İle İlgili Bilgi

Haberleşme Teknikerliği Mesleği ile ilgili bilgi

Haberleşme programının amacı, telekomünikasyon sistemlerinin kurulması, işletilmesi alanında çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir Habarleşme Teknikeri kablolu ve kablosuz haberleşme sistemlerini (uydu haberleşme sistemleri gibi) kurar ve bu sistemlerde gerekli geliştirme çalışmalarını yürütür; kurduğu sistemleri denetler, bozulanları onarır Haberleşme Teknikerleri Elektronik ve Haberleşme Mühendisi ile işçiler arasında ara eleman olarak görev yapar

Haberleşme Programının Amacı : Haberleşme programının amacı, telekomünikasyon sistemlerinin kurulması, işletilmesi alanında çalışacak ara insan gücü yetiştirmektir

Haberleşme Programında Okutulan Belli Başlı Dersler : Haberleşme programında bilgisayar teknolojisinin bilimsel ilkeleri elektrik ve elektronik mikro elektrik sistemler, dijital elektronik, telekomünikasyon sistemleri gibi dersler okutulmaktadır

Haberleşme Programı için Gereken Nitelikler : Haberleşme programında okumak isteyenlerin fizik ve matematik konuları ile ilgili ve bu alanlarda başarılı, mekanik ilişkileri görebilen kimseler olmaları gerekir

Haberleşme Programının Bulunduğu Üniversite ve Fakülteler :

AKDENİZ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

MERSİN MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU

KIRIKKALE KIRIKKALE MESLEK YÜKSEKOKULU

ERCİYES KAYSERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

ANADOLU BİLECİK MESLEK YÜKSEKOKULU

BALIKESİR BALIKESİR MESLEK YÜKSEKOKULU

DOKUZ EYLÜL İZMİR MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

MARMARA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

ABANT İZZET BAYSAL DÜZCE MESLEK YÜKSEKOKULU

TRAKYA TEKİRDAĞ ZİRAAT FAKÜLTESİ TEKİRDAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU

ANADOLU BİLECİK MESLEK YÜKSEKOKULU

ONDOKUZ MAYIS AMASYA MESLEK YÜKSEKOKULU

ANKARA ÇANKIRI MESLEK YÜKSEKOKULU

KIRIKKALE KIRIKKALE MESLEK YÜKSEKOKULU

CUMHURİYET SİVAS MESLEK YÜKSEKOKULU

SELÇUK TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

MUSTAFA KEMAL İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU

ZONGULDAK KARAELMAS ALAPLI MESLEK YÜKSEKOKULU

İNÖNÜ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU

KARADENİZ TEKNİK ORDU MESLEK YÜKSEKOKULU

ATATÜRK ERZİNCAN MESLEK YÜKSEKOKULU

Haberleşme Programı Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler : Haberleşme programını bitirenlere "Haberleşme Teknikeri" ünvanı verilir Haberleşme teknikeri telgraf, telefon, teleks gibi elektrik ve elektronik haberleşme sistemlerinin kuruluşu, işletilmesi, bakım ve onarımı işlerini elektrik ve elektronik mühendisinin gözetim ve denetimi altında yürütür

Haberleşme Teknikerlerinin Çalışma Alanları : Haberleşme teknikeri kablolu ve kablosuz haberleşme sistemlerini (uydu haberleşme sistemleri gibi) kurar ve bu sistemlerde gerekli geliştirme çalışmalarını yürütür; kurduğu sistemleri denetler, bozulanları onarır Haberleşme teknikeri elektronik ve haberleşme mühendisi ile işçiler arasında ara eleman olarak görev yapar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com