Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beyin, cerrahı, olunur

Beyin Cerrahı Nasıl Olunur

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Beyin Cerrahı Nasıl Olunur

Beyin cerrahı nasıl olunur

Öncelikle tıp fakültesi hakkında bilgiyi okuyarak yazıya devam ediniz!

Günümüzün en poüler mesleklerinden biri olan doktorluk yapabilmek için hangi liseye gittiğiniz katiyen önemli değil! İster anadolu lisesi, ister fen lisesi, ister sağlık lisesinde (artık katsayıları da kaldıklarını göre rahatça meslek liselerinden tercih ,edecekler olacaktır) okuyun ancak üniversitede tıp fakültesini kazanıp bitirmek zorundasınız Yani bazı bölümlerdeki gibi en basitinden acil tıp teknisyeni gibi sağlık meslek lisesinden mezun olayım puansız geçiş yapayım olayı tıp, fakültesinde yok Bu yüzden üniversiteye gelmeden önce nerelerde okuduğunuz hiç önemli değil Ancak sınavda mf 3 puanınız yüksek olması gerekir Tıp fakülteleri mf 3 puanından öğrenci alıyorlar

Peki ben doktorluktan ziyade daha spesifik beyin cerrahı nasıl olurum diye soruyorsanız; bunun için 6 sene tıp fakültesini okuyup bitirmiş olmanız, gerekir mezun olduktan sonra gireceğiniz tus sınavına göre bölüm tercihi yapacaksınız Yani kardiyoloji, patoloji uzmanı gibi doktor olmak istiyorsanız öncelikle tıp fakültesini bitirmeniz gerekiyor Bir başka uzmanlık olan anestezi uzmanı nasıl olunur yazısına da göz atabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com