Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, arasındaki, farklar, nelerdir, sözlü, yazılı

Sözlü Ve Yazılı Anlatım Arasındaki Farklar Nelerdir , Yazılı Ve Sözlü Anlatım Farklar

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sözlü Ve Yazılı Anlatım Arasındaki Farklar Nelerdir , Yazılı Ve Sözlü Anlatım Farklar

Sözlü ve Yazılı anlatım arasındaki farklar nelerdir , Yazılı ve sözlü anlatım farkları

Yazılı anlatım bir konuyu, sahip olduğumuz birikimi kullanarak, bir plân çerçevesinde yazıyla ifade etmektir sözlü anlatım ise bir konuyu, sahip olduğumuz birikimi kullanarak bir plân çerçevesinde anlatmaktır Yazılı dilin biçemiyle konuşma dilinin biçemi birbirinden farklıdır Konuşma dilindeki her kolaylık, yazılı dilde bulunmaz Yazılı dilin bazı kolaylıkları, konuşma dilinde yoktur Yazılı anlatımda yazarın metnini oluşturması için yeterli zamanı vardır Düzeltebilir, ekleme ve çıkarma yapabilir Sözlü anlatımda ise konuşan kişi yanlış başlangıçlar, kurallardan sapmalar, sözcük atlamalar yapabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com