|
|
Konu Araçları |
azerbaycan, bölümleri, inşaat, mimarlık, üniversitesi |
Azerbaycan Mimarlık Ve İnşaat Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Mimarlık Ve İnşaat Üniversitesi BölümleriAzerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Bölümleri İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği (Burslu) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Mimarlık (Burslu) Nakliyat Fakültesi Jeodezi Ve Haritacılık Jeodezi Ve Haritacılık (Burslu) |
Azerbaycan Mimarlık Ve İnşaat Üniversitesi Bölümleri |
10-21-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Azerbaycan Mimarlık Ve İnşaat Üniversitesi BölümleriAzerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi İnşaat bölümü Azerbaycan Politeknik Enstitüsü 1951 yılında kurulmuştur1975 yılında, Sovyet Bakanlar Azerbaycan Cumhuriyeti, Azerbaycan İnşaat Mühendisliği Enstitü kararı ile yüksek öğrenim özerk bir kurum olarak faaliyete başlamıştır 1968 yılında Mimarlık Bölümü İnşaat Fakültesini ayrıldı ve Mimarlık Fakültesi iki yönde "Mimarlık" öğretim üyeleri, proje süreçlerinin ilgilendiren çalışmaları yapmak, yüksek lisans ve lisansüstü dersin derecesi sunulmaktadır Azerbaycan Mimarlık Uzmanlık aktif İnşaat, Mimarlık, Şehir planlama, geliştirme ortamı, tarihi eserleri, mobilya rekonstrüksiyonu, içinde poligrafik, reklam ve diğer alanlarda yapabilirler Prof SM Mustafayev İnşaat Mühendisliği Enstitüsü (1975–1979) ilk rektörü olmuştur Daha sonra Enstitü sonradan BS Sardarov (1981–1992), QRQ eybullayev (1993–2000) tarafından yönetilmekteydi Sayın H Aliyev, Cumhurbaşkanı Azerbaycan tarihli bir kararname ile 13 Temmuz 2000’de Azerbaycan İnşaat Mühendisliği Üniversitesi olarak anılmaya başlandı 25 yıldönümü arifesinde, her zaman daha fazla eğitim çabalarını adayacağız Başkanımız Sayın Haydar Aliyev, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi nitelikli uzmanlar yetişmektedir Büyük bir kütüphane ve internet, tüm binalarında geniş okuma salonları ve bilgisayar odaları bulunmaktadır Üniversite Yüksek Lisans derecesi için bölümler, bilimsel araştırma için pratik eğitim bölümü bulunmaktadır Azerbaycan Üniversitesi Mimarlık ve inşaat üniversitesi sosyal örgütler ile büyük bir rol oynamaktadır 1300 elemanlı öğrencilerin Sendikası ve öğrenciler -genç Halk Örgütü ile çalışma sergilemektedir Öğrenci kulübü, satranç kulübü, spor sahaları ve öğrencilere kafeler bulunmaktadır Üniversitesi'nde öğrencilerin poliklinik ve Öğrenci evi bir sanatoryum-önleyici kliniği bulunmaktadır Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Türkiye'nin Netcad den bilgisayar özel programları mimari ve inşaat yapılır, teknik ekipman bilgisayar programlarının kullanımına ilişkin mimarlık ve inşaat öğretmen-öğrenci üniversitenin amacı, aktiflik sağlamak için bilgi kazandırmak Özel eğitim ile Türkiye'nin önde gelen uzmanları düzenli olarak teorik eğitim, pratik alıştırmalar video ve Netcad ürünleri Üniversite rektörü açılış töreninde Netcad Kampus eğitim merkezi yaptığı açıklamada Memmedov Fakültesi eğitim Jeodezi kalitesi üst düzey profesyoneller yetiştirmeyi amaçlamaktadır Azerbaycan'da bulunan Azerbaycan Teknik Üniversitesi ve Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Üniversitesi'nde 1996 yılından önce gıyabi eğitim yoluyla öğrenimlerini tamamlayarak diploma denklik işlemi için Kurulumuza başvuruda bulunan ilgililerin başvuruları incelenerek Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 19012011 tarihli kararı gereğince kurulumuzca Mühendislik alanında yapılacak olan seviye tespit sınavının 1 ve 2 aşamasında başarılı olmaları halinde denklik işleminin yapılmasına karar verildiği başvuruları sırasında beyan edilen posta adreslerine bildirilmiştir Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 19012011 tarihli toplantısında almış olduğu karar ile ilgili olarak Teknikerler Birliği Genel Merkezi ve denklik başvurusunda bulunanlar Seviye Tespit Sınavının 1 aşamasından muaf tutulmaları talep edilmiştir İlgililerin Seviye Tespit Sınavının her iki aşamasında da başarılı olmaları halinde denklik işleminin yapılmasına ilişkin Yürütme kurulu kararı uygulanacaktır Yüksek Öğretim Kurumu |
|